Published On: Sri, lip 2nd, 2021

Osumnjičeni za ubojstvo profesora: Tukao sam ga, ali ne toliko jako da umre

NEDAVNO ubojstvo mladog profesora u Varaždinu šokiralo je hrvatsku javnost. Pretučen je do smrti i ostavljen na igralištu prekriven kartonima. Za njegovu smrt osumnjičeni su jedna žena i trojica muškarca, pri čemu su dvoje od njih brat i sestra.

Kod osumnjičene 24-godišnjakinje pronađeni su pištolj te gotovo 300 komada streljiva različitog kalibra.

Prvoosumnjičeni: Nisam koristio palicu

Telegramovi izvori potvrđuju da su svi uhićeni priznali da su sudjelovali u napadu na Čengića. Negiraju, međutim, ubojstvo, odnosno tvrde da im nije bila namjera usmrtiti ga.

Nakon što ih je policija predala tužiteljstvu, samo je prvoosumnjičeni Ivor V. iznio obranu u nazočnosti odvjetnika. I u tom iskazu priznao je da je tukao profesora koji ih je ranije tijekom večeri pijan provocirao u klubu. No, nije želio priznati da je u napadu koristio drvenu palicu. Kaže da ni nema palicu.

U svom je iskazu još uvjeravao i kako udarci koje je on zadao Čengiću nisu bili toliko jaki da bi u konačnici doveli do smrtnog ishoda.

Ostalih troje osumnjičenika, nakon prvotnog priznanja u policiji, na ispitivanju u državnom odvjetništvu odlučili su se, doznaje neslužbeno Telegram, braniti šutnjom.

Odvjetnik: Bili su svjesni da je izgubio svijest, ali ne i posljedica

Četvero osumnjičenika terete da su zajedno počinili kazneno djelo ubojstva, a 24-godišnjakinja se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sukob je počeo unutar tog prostora određenim provociranjem, nakon čega je oštećeni izoliran, maknut van, a onda je to eskaliralo nakon odlaska policije”, kazao je RTL-u odvjetnik prvoosumnjičenog Zoran Vidović.

Odvjetnik prvooptuženog negira da su njegov klijent i troje drugih profesora tukli palicom i lokotom za bicikl.

“Oni su bili svjesni da je izgubio svijest, ali ne i da su nastupile posljedice, a pogotovo ne takve vrste kakva se, nažalost, dogodila”, rekao je Vidović i odgovorio na pitanje zašto nisu pozvali Hitnu pomoć kada su vidjeli da čovjek leži.

“Smatrali su da će se oporaviti”

“Smatrali su da je to trenutan gubitak svijesti i da će se oporaviti. Odnosno, bio je očito i pod utjecajem alkohola pa su, očito, mislili da će se dovesti u stanje da će moći sam otići kući”, objasnio je Vidović.

Odvjetnik Vidović rekao je da je napadačima žao, a na pitanje jesu li priznali djelo odgovara: “Ne mogu reći baš da je priznato djelo u tom smislu, nego samo nanošenje određenih udaraca. E sad, još nije utvrđeno od kojeg udaraca, čijeg i na koji način je došlo do takvih posljedica.”

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x