Published On: Uto, lip 1st, 2021

Šef Hamasa poziva da islamske nacije da se okupe u borbi za ‘muslimanske zemlje’

Šef Hamasa Ismail Haniyeh pozvao je islamske nacije na sklapanje strateških partnerstava u borbi za preuzimanje kontrole nad muslimanskim zemljama širom svijeta.

Pakistanske novine izvijestile su da je u snimljenom govoru održanom na skupu u Jamaat-i-Islami rally u Pešavaru u nedjelju Haniyeh pozvao premijera Pakistana na čelu s premijerom Imran Khanom da podrži palestinsku stvar konkretnim akcijama. Skup je organiziran kao podrška Hamasu i Palestini.

Šef  džemata  Sirajul Haq i drugi visoki čelnici stranke također su se obratili skupu na kojem su sudionici izgovarali parole “Smrt Izraelu” i “Spremni smo žrtvovati svoje živote za oslobađanje džamije Al-Aqsa”, izvijestile su novine Dawn.

“Nadam se da će premijer Imran Khan poduzeti praktične korake za potporu Palestini”, rekao je Haniyeh, pozivajući muslimanske zemlje da uspostave strateška partnerstva kako bi dobile potpunu kontrolu nad Al-Qudsom u Jeruzalemu.

Kao odgovor na Haniyehovu žalbu, šef  JI Rally-a Sirajul Haq podržao ga je i rekao da su “postojeće okolnosti dokazale da pitanje Palestine i Kašmira nije moglo biti riješeno rezolucijama”.

“Došlo je vrijeme da se krene naprijed za oslobađanje Palestine i Kašmira iz kandži Izraela i Indije”, rekao je Haq.

 

“Mala skupina afganistanskih talibana porazila je savezničke snage SAD-a u Afganistanu, dok muslimanske zemlje, uključujući Pakistan, Tursku, Iran i Saudijsku Arabiju s 7,4 milijuna vojnika, nisu u stanju odvratiti izraelsku agresiju”, kazao je  Haq u svom govoru na skupu.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x