Published On: Sri, lip 2nd, 2021

Ryanair danas ima prvi let za Zagreb, uvode još jednu novu liniju

Uskoro će najaviti i petnaestu međunarodnu liniju prema odnosno iz zagrebačke zračne luke, javlja specijalizirani portal Croatian Aviation.

Nova, 15. linija iz Zagreba

Radi se o liniji Zagreb – Sofija – Zagreb koja će s prometom započeti u rujnu ove godine, nakon što kompanija otvori bazu u glavnom gradu Hrvatske.

Redovni letovi na liniji između Zagreba i Sofije prometovat će od 4. rujna, dva puta tjedno, svakog utorka i subote, te bi, baš kao i sve ostale linije ovog prijevoznika, trebala prometovati i u zimskim mjesecima.

Prva od ukupno 15 linija Ryanaira, danas će imati prvu rotaciju. Radi se o liniji Brussels Charleroi – Zagreb – Brussels Charleroi koja će do rujna prometovati dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, dok će od rujna biti dodan i treći tjedni let, petkom.

Malo putnika na prvom letu

Unatoč povoljnim kartama od 5 eura, kompanija na prvom letu iz Zagreba za Bruxelles ima nizak booking, svega 52 putnika.

Osim  Bruxellesa, Ryanair će od sredine lipnja (17. 6.) pokrenuti i liniju Milano Bergamo – Zagreb – Milano Bergamo koja će od 22. lipnja prometovati četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

U Zagreb se nakon 5 godina vraća i portugalski TAP

Portugalski nacionalni avioprijevoznik TAP također danas ima prvi dolazak na redovnoj liniji iz Lisabona u Zagreb.

Na liniji je, kako navodi Croatian Aviation, najavljen zrakoplov tipa E190, a valja istaknuti kako će iz Zagreba prema Lisabonu otputovati čak 72 putnika, što je i više nego dobra popunjenost za prvi let.

Uz Ryanair i TAP Portugal, 4. lipnja u Zagreb će se vratiti i španjolska Iberia s linijom iz Madrida koja je jučer navečer obavila i prvi let prema splitskoj zračnoj luci.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x