Published On: Pon, stu 19th, 2018

OSUDIO KOMŠIĆA? Dalićeva izjava odjeknula u Engleskoj, ne silazi s naslovnica

Hrvatska je u prvom izdanju Lige nacija porazom od Engleske na Wembleyu ispala iz elitnog razreda. Izbornik Zlatko Dalić razloge poraza na Wembleyu traži u nedostatku snage naših igrača.

– Nismo se oporavili kako treba nakon utakmice sa Španjolskom. U zadnjih deset minuta je igračima pala koncentracija. U tom drugom poluvremenu Englezi nisu imali prilika, mi smo pak igrali dobro no onda smo naivno primili dva gola iz prekida – rekao je nakon utakmice Dalić.

Izbornik se okreće kvalifikacijama za Euro 2020.

– Najveća meta i cilj nam je Europsko prvenstvo, sigurno možemo ponoviti uspjeh sa Svjetskog prvenstva. Ovo je sada bio veliki temelj za budućnost. U Ligi nacija su igrali mladi igrači, stvorili smo sinergiju s navijačima, to nam je dugo nedostajalo, oni će nas sada prati diljem svijeta. Nastavljamo dalje. Želimo ponoviti nešto slično na Europskom prvenstvu. Zato nam je poslužilo ovo natjecanje – rekao je Dalić pa dodao:

– Kao trener imam uvijek visoke ambicije. Želim novi veliki rezultat s reprezentacijom.

– Mislim da je već na Svjetskom prvenstvu Engleska premašila sva očekivanja postavljena pred ovu momčad. Imaju vrlo mladu i brzu momčad što je važno u modernom nogometu – rekao je hrvatski izbornik pa dao izjavu koja je odjeknula u Engleskoj.

– Vraća se kući, vrlo brzo – ispalio je Dalić aludiravši na svojevrsnu himnu engleske reprezentacije sa Svjetskog prvenstva ‘It’s coming home’ i njihovu želju da ponove uspjeh iz 1966. kada su postali svjetski prvaci.