Published On: Pon, stu 19th, 2018

ČOVIĆ S VELEPOSLANIKOM MAĐARSKE: Legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim razinama prioritet

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović primio u posjet veleposlanika Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztiána Pósa.  Čović je informirao  veleposlanika Pósa o trenutnoj političkoj situaciji u BiH u svijetlu održanih Općih izbora u BiH, s posebnim osvrtom na izborne rezultate, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Dr. Čović je istaknuo kako je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim administrativnim razinama prioritet. Izmjene Izbornog zakona su neizostavan dio reformske agende kao i pretpostavka vladavine prava. Naglasio je kako će se nastaviti zalagati za euroatlantsku budućnost BiH, ali i Ustavom propisanu jednakopravnost Hrvata s druga dva konstitutivna naroda, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Sugovornici su potvrdili kako je suradnja Bosne i Hercegovine s Mađarskom dobra, ali da postoji prostor za bližu suradnju u području gospodarskog povezivanja, kulture, obrazovanja.

Veleposlanik Pós je kazao da Mađarska podržava put Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo u Europskoj uniji i NATO-u. Naglasio je da će raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, kao i daljem jačanju ekonomske suradnje.

Na kraju susreta, dr. Čović je zahvalio veleposlaniku Pósu na posjetu, te poželio sreću i uspjeh u nastavku njegovog veleposlaničkog mandata./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare