Published On: Uto, sij 14th, 2014

“Osmorica omraženih” novi western Quentina Tarantina

Nakon velikog uspjeha njegova epskog vesterna “Odbjegli Django” iz 2012., američki redatelj Quentin Tarantino odlučio je još jednom zaploviti vodama toga žanra u filmu “Osmorica omraženih” u kojemu će jedna od glavnih uloga ponovno pripasti dvostrukom OscarovcuChristophu Waltzu, piše britanski Guardian.
Nakon što je u nedavnom televizijskom intervjuu otkrio kako je nakon iskustva snimanja “Odbjeglog Djanga” odlučan ponovno raditi u tome žanru, američki su se mediji raspisali o Tarantinovu sljedećem filmskom projektu koji će, prema izvješćima, ponovno biti vestern.
Rad na Djangu bio je doista zabavan. Obožavam vesterne, pa mislim da bi bilo zgodno još se jednom okušati u tome žanru, sada kada znam što radim“, kazao je slavni filmaš gostujući u emisiji “The Tonight Show”Jaya Lenoa, napomenuvši ipak da novi film neće biti nastavak prethodnoga.
Prema pisanju Hollywood Reportera, novi će se film zvati “The Hateful Eight“, što je još jedan Tarantinov ‘hommage’ slavnim filmovima – ovaj puta vesternu “Sedmorica veličanstvenih” – a u njemu će ponovno glumiti Christoph Waltz, dvostruki dobitnik Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu i to oba puta za uloge u Tarantinovim filmovima – “Nemilosrdni gadovi” (2009.) i “Odbjegli Django” (2012.).
Naslov filma potvrdio je i američki portal Deadline, koji piše i da je još jedan mogući član glumačke ekipe Bruce Dern, koji se također pojavio u “Odbjeglom Djangu” a prošle je godine na filmskom festivalu u Cannesu dobio nagradu za najbolju mušku ulogu u filmu “Nebraska”.
Tarantino snimanje planira početi na ljeto. No, kao i uvijek kada je u pitanju taj provokativni redatelj koji se ne libi rušiti granice filmske umjetnosti, lako je moguće da njegov najnoviji filmski uradak nikad ne stigne do šire publike, piše The Guardian. Ne bi mu bilo prvi puta: Tarantino je i prije najavljivao brojne projekte koji nikad nisu ugledali svjetlo dana, uključujući nastavak filma “Kill Bill”, prethodnicu filmova “Pakleni šund” i “Reservoir dogs” pod naslovom “The Vega Brothers” (u kojemu se pojavljuju likovi iz tih filmova koje glume John Travolta i Michael Madsen), te još jednu povijesnu sagu, nakon “Nemilosrdnih gadova” i vjerojatno najuspješnijeg filma njegove karijere, “Djanga”.
Film je bio velik hit i zaradio je impresivnih 425 milijuna dolara na kinoblagajnama diljem svijeta, bio je popularan i kod filmske kritike, a Tarantinu je u veljači 2013. donio i Oscara za najbolji scenarij.
Agencije