Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

SEFER: Kad Srpska nestane, nad Banja Lukom ćemo razviti najveći barjak BiH

Must Read

SARAJEVO – Predsjednik Bosanske Patriotske Stranke Sefer Halilović reagirao je priopćenjem povodom, kako kaže, brutalnih laži koje su Milorad Dodik i njegov parlamentarac iznijeli a tiču se Armije RBiH, povijesnih i pravnih činjenica, kao i njega osobno.

Halilović podsjeća da Armija Republike BiH, koju je osnovao i na čijem se čelu nalazio, nije bila nikakva muslimanska vojska već je bila legalna i legitimna vojna sila međunarodno priznate Republike BiH što se ne može reći za paravojsku tzv.VRS.

Dalje ističe da Armija RBiH nije bila vojska koja je protjerivala i uništavala sve one ljude koji nisu podržavali ideju cjelovite Republike BiH, te da je ta činjenica poznata svima od Tribunala u Den Haagu do posljednjeg političara u Europi.
Današnji entitet RS izgleda baš kao za vrijeme Karadžićeve vladavine s tim što Vaša vlast, danas, ljude tjera i progoni blasfemičnom i islamofobičnom vlašću koja donosi iste takve zakone. Za sve ono što vi prigovarate Armiji RBiH, od “Cace” do zločina na područiju Srednje Bosne, moram Vam reći da su ti zločini, većinom, procesuirani i kažnjeni što su općepoznate činjenice, tvrdi Halilović.

On postavlja pitanje koliko su “Dodikovi”, entitetski, sudovi procesuirali ratnih zločina koje su počinili pripadnici vojske i policije entiteta RS, kao i da li je entitetska policija pronašla sve ubice povratnika u entitet RS ili one koji su bacali bombe i pucali na povratnike i povratničke kuće.

Također Vaše prizivanje referenduma o otcjepljenju entiteta RS od BiH zvuči komično. Ma s kim da Vi pregovarate o rastakanju BiH budite svjesni činjenice da iza secenionističkih snaga u BiH, kao što ste Vi, više ne stoje Srbija, Crna Gora i Hrvatska, niti više imate iza leđa Vojsku Jugoslavije, Hrvatsku vojsku, pokradeno oružje od JNA i tisuće kriminalaca-plaćenika.

Danas ste sami, samo Vi, a nasuprot sebe imate oko tri milijuna ljudi koji nedaju cjelovitu BiH, jer su za nju dali oko 100.000 života, i koji su spremni položiti još tri puta toliko ali nijedan pedalj naše zemlje ne ide nikuda, naglašava Halilović.Za sebe kaže da nije poznat istražnim organima po aferama radi kojih Dodik i njegovi najnoviji koalicijski partneri hoće da izmijene način izbora tužitelja kako bi spasili vlastitu kožu.- Za mene nitko ne posjeduje snimke a la afera “Reket”, niti me itko oslovljava sa “Mile Ronhil”, niti sam od narodnih para kupovao pepeljare od nekoliko stotina konvertibilnih maraka, avione, skupa auta i preskupe zgrade.

Međutim vi i vaše federalne kolege ličite jedni na druge pa otud i takva lakoća koaliranja, potcrtao je Halilović.Na kraju ovog otvorenog pisma Halilović poručuje da je Banja Luka dio države Bosne i Hercegovine i da će se tamo vijoriti najveća zastava Bosne i Hercegovine ikada napravljena i da se entitet Republika Srpska neće tako moći nazivati jer je to kontinuitet udruženog zločinačkog pothvata koji su, pod tim imenom, poveli i proveli ratni zločinci Karadžić i Mladić.- Kada međunarodna zajednica shvati, a nadam se da već jeste, da entitet RS ne može nositi takvo ime i da je Federacija BiH politički idiot, tada će doći vrijeme za drugačiju, bolju, Bosnu i Hercegovinu.

Ustavno prekrojavanje BiH obuhvatit će ovo ali i druga pitanja i za dvije godine, kada se okončaju opći izbori u državi Bosni i Hercegovini, ni vas ni vaših sarajevskih Abdića više neće biti za pregovaračkim stolom pri formiranju vlasti već će sjediti neki drugi predstavnici i vi to dobro znate, kaže u svom pismu predsjednik BPS-a Sefer Halilović.

(Vijesti.ba / Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hitno upozorenje od mateorologa za danas i sutra!

BANJALUKA - Meteorolozi u Republici Srpskoj izdali su upozorenje građanima o prognoziranom jačem vjetru. Upozorenje vrijedi za danas i sutra,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -