Published On: Čet, lis 18th, 2018

OPĆI OTPOR NAKON KOMŠIĆEVE PRIJETNJE KARDINALU: Svi hrvatski kantoni u BIH upravo su ga proglasili nepoželjnim

Željko Komšić, nametnuti član Predsjedništva BiH i personifikacija političke obespravljenosti hrvatskoga naroda u vlastitoj domovini, nije dobrodošao ni u županije s hrvatskom većinom.

U politološkom smislu to znači da su njegov lik i djelo ostali cijenjeni tek na  malom dijelu države.

Svi predsjednici prije njega, ma tko oni bili i s kim se god zamjerali nikada nisu doživjeli ovakve političke geste.

Čak niti Mesić , koji je provodio brutalan šovinizam prema Hrvatima u BIH nije bio proglašavan personom non grata. To je znate onaj Mesić za kojeg Index.Hr nikada nije postavi pitanje je li Predsjednik RH ili BIH. Kao što postavlja za Plenkovića kada Premijer RH informira lidere Europe o nepravdi koju Bošnjaci čine Hrvatima.

Koliko god Sarajevo pokušalo minorizirati ovaj čin hrvatskih općina i kantona činjenica je da je “izabrani hrvatski član predsjedništva” , neizabran i  nehrvatski. Nego je nametnut i antihrvatski je. Budući da je nepoželjan na prostoru BIH gdje većinski stanuju Hrvati te glasove nije mogao imati. U pravnom smislu to znači da potporu članova Doma naroda s tog teritorija nikada neće imati. I tu leži dokaz njegove neustavnosti.

U skladu s ustavom je onaj član predsjedništva koji uživa primjenu prava veta. Veto predsjednika jedna je od predsjedničkih ovlasti. Predstavnik naroda koji ne smije niti ući među zastupnike svog naroda u Domu naroda, nije hrvatski član Predsjedništva. Neustavan je.

Komšić nije omražen tek na prostoru gdje građane BIH “branila” Armija BIH. Doduše branila je samo neke.

Ovdje  na ovom prostoru kojeg Komšićev ratni kolega Šerif Patković naziva “prostorom džihada” Komšića svi vole. Tu ga doista više  nema tko ni mrziti.

 

Nećete naime,  naći Hrvata Konjica , Jablanice, Kaknja, da ga mrze. Zašto? Zato što ih tu  više nema. “Odselila ih je politika HDZ-a” reći će nam fašistički mediji u Sarajevu i profesor Kukić. “Nije ih odselio džihad”.

Nije nepostojanje Hrvata u tim gradovima posljedica zločina Komšićeve Armije BIH, niti logora iste. Akademici džihada i predsjednici džihada o tome reći riječ jednu neće.

Komšić je danas dobrodošao samo tamo gdje njegovog hrvatskog naroda više nema. Eto koliko je njegovo hrvatstvo. On empatije prema stradanju Hrvata nema. Barem ne javno. I kad bi ju pokazao izgubio bi glasove onih koji ga biraju.

Komšić je dobrodošao samo tamo gdje su jame hrvatskog  naroda, gdje su izbrisani tragovi logora za taj narod i gdje istrage o zločinima nad Hrvatima utihnule. Upravo na tom prostoru Željko  Komšić je ugledan i glasan.

U povijesti čovječanstva niti jedan narod nije dao izdanka poput Komšića. I Hrvati su, na žalost, pored tragičnih crnih fugura svoje povijesti, dobili još jednu. To je naša sramota, koje ćemo sve vječno stidjeti. Kao što se stidimo svih kvisling prije njega. Kojih malo bilo nije.

Treba li uopće napominjati da u osam godina otimačine pozicije hrvatskog člana Predsjedništva Komšić nikada nije pokrenuo pitanja istrage zločina nad Hrvatima? Postavljen je tek da šuti o tim temama. I da pozornost javnosti skreće na druge.

Ironija je, da su prvi Komšićevi bratići u Kiseljaku bili u logorima Armije BIH. Čak ni o tome, ovaj  klaun nikad riječi progovorilo nije. A Hrvat je kaže. To je dakle to poželjno hrvatstvo. Hrvatstvo koje hvali Boris Pavelić. Hrvatstvo kojim je oduševljen  i Mahmuljin, šef El Mudžahida i Šerif i Džaferović i svi bivši šefovi AID-a vole. Naročito njegov stranački drug Bakir Alispahić. Lik s crne američke liste. Na koju je dospio zbog povezanosti sa džihadistima.  To je , znate, čovjek, za kojeg će Komšić, ako ga upitati kazati “ma hajte molim vas”.

Kad se sve to sabere, možemo li shvatiti koliko je poniženje hrvatskog naroda u BIH? Da moramo gledati kako nas predstavlja čovjek koji je i danas poluga u rukama tog nikada uništetnog ratnog i zločinačkog sustava, i koji u naletu egotripa čak i našem biskupu, samo kako bi uveselio svoje birače, poručje da klekne. Birače koji mu potome udijele aplauz.

PRIOPĆENJE HRVATSKIH KANTONA U BIH: 

Predsjedavajući skupština i predsjednici vlada županija u kojima stanuju Hrvati uputili su danas otvoreno pismo u kojem stoji kako Komšić nije dobrodošao na prostore ovih županija.

Komšić tako nije dobrodošao na prostore Zapadnohercegovačke, Posavke, Hercegovačko neretvanske, Herceg bosanske i Srednjobosanske županije. Podsjećamo kako Komšić, osim turistički, nije dobrodošao ni na teritorije općina u kojima stanuju Hrvati u BiH.

“Na ovim općim izborima hrvatski narod je uvjerljivom većinom izabrao gospodina Dragana Čovića za svoga legalnog predstavnika u Predsjedništvu BiH. Stoga ovim putem, svima u našoj domovini BiH, kao i predstavnicima međunarodne zajednice poručujemo da je BiH država triju konstitutivnih naroda i svih njenih građana te da, u duhu Ustava BiH, konstitutivne narode u Predsjedništvu mogu predstavljati samo legitimno izabrani politički predstavnici”, stoji u zajedničkom otvorenom pismu čelnika županija u kojima žive Hrvati.

Inače, otvoreno pismo su potpisali predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNŽ Tomislav Martinović, predsjedavajući Skupštine ZHŽ Anto Miletić, predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić, predsjedavajući Skupštine Vlade HBŽ-a Robert Bagarić, predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić, predsjedavajući Skupštine SBŽ-a Josip Kvasina, predsjednik Vlade Posavske županije Marijan Klaić te predsjedavajući Skupštine PŽ Joso Marković.

Pošto Komšić nema što tražiti ni na teritoriju RS, a ni u Hrvatskoj a vjerojatno ni u Srbiji, nema s kim razgovoratai, njegovo djelovanje svest će se na 30% posto teritorija BiH koje naseljavaju Bošnjaci, koji su ga uostalom i izabrali.

PULJIĆ JE BIO U PRAVU: Ovako uvredljiv odgovor kardinalima ni Hitler nije pisao

 

NAKON PONIŽENJA KOJE MU JE UPUTIO BOŠNJAČKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA: Treba li Kardinal napustiti Sarajevo?

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare