Published On: Pon, lis 15th, 2018

PULJIĆ JE BIO U PRAVU: Ovako uvredljiv odgovor kardinalima ni Hitler nije pisao

 

Bošnjački nacionalistički mediji orgazmički slave odvratan odgovor, nepristojan natpis koji je Komšić poslao kardinalu Vinku Puljiću, dok je cilj istog u suštini samo uveseljavanje nacionalista koji su ga nametnuli Hrvatima.

No ono što piše u njemu sve je samo nije narativ nekog tko se kiti titulom Predsjednika. Ovako izgledaju naslovi, primjerice na Slobodnoj Bosni. Novina je to Senada Avdića, čiju je suprugu, Komšić svojedobno  spremio u Prag. Avdić mu vraća uslugu:

Nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić jučer je  naime na misi u Žepču, kazao kako je nedopustivo da se način dolaska  Željka Komšića na vlast pravda “legalnim”. Legalnim putem na vlast su došli mnogi diktatori. Puljić je kazao da je legalno na vlast došao i Hitler, zapitavši se hoćemo li Hitlera i ono što je učinio pravdati legalitetom?

altKomšićev odgovor koji  je potom usljedio mimo je  svake civilazijske razine. Na trenutke odiše tolikom agresijom da prosječan čitatelj pomisli kako ga je pisao sam Emir Suljagić:

 „A ako već pokazuje toliki interes za zločinačke likove kao što je Hitler i za povijest, onda mu savjetujem da čim prije ode u Jasenovac ili bar na takozvanu Topolu užasa koja se nalazi na bosanskohercegovačkoj strani i pokloni se sjenama nevinih, zaklanih, maljem ubijenih žrtava Hitlerovog ratnog druga poglavnika Pavelića i pomoli se za njihove duše. Na taj način bi napravio povijesni odmak od ustašluka i ustaških zločina, a koji se od njega očekuje kao od kardinala“, navodi se u odgovoru Željka Komšića na upit TV1.

Ovo je primjer komentara, kojima se potom  slavi ovakav Komšićev narativ:

Primjetimo osim jasne odvratnosti i neku od nelogičnosti u Komšićevom odgovoru.

  1. Smatra se moralnim, bez obzira što služi kao poluga nacionalizma u nasilju koje provodi nad njegovim narodom, Puljiću spočitavati moral i temu kojom će se baviti.
  2. Dok je Puljić kritizirao Čovića, sjeća li se netko ovakvih brutalnih priopćenja iz Sarajeva?
  3. Zamjera Puljiću, on čovnedovoljnu “odmaknutost” Paveliću. Kao da je Puljić ikada bio blizak tim idejama. A sve po onoj – Hrvat si dakle Ustaša si dok se ne dokaže suprotno.
  4. Od javnosti  krije podatak da je   u uredu držao portret Ustaše.
  5. Možemo li zamisliti da ovakav dopis uputi Kavazoviću, i kaže mu, klekni Reise, za sva zla koje je Bošnjak u Ustašama, činio u Jasenovcu i Topoli. Ne možemo. Zašto? Zato što on neće da se zamjeri svojim biračima. Po Hrvatima može udarati koliko želi.
  6. Histeričnost Komšićevog odgovora, ukazuje na mogućnost da se on pogubio, možda i spoznao kakvu gadost čini, u koliki rascjep gura ovo društvo i državu. Tu histeričnost treba pozdraviti. Možda u njemu nije umrlo ono zadnje h  od hrvatstva.

Puljiću čestitamo što je uspio probuditi zvijer u Komšiću. Ako ga taj zloduh napusti, možda ono što ostane, bude neki normalan pristojan, i dobar čovjek, koji će moći nastaviti normalno živjeti. Bez otimačine, bez nabijanja na kočeve, prijetnji rušenjem mostova itd…

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare