Published On: Sub, srp 27th, 2019

Oglasio se sportski komentator Mladen Stojanović koji je prenoseći utakmicu Utracht i Zrinjski oduševio Mostarce

Mnogima vjerojatno ime Mladen Stojanović ne znači mnogo, ali ovaj sportski novinar prenoseći utakmicu FC Utracht i HŠK Zrinjski na Arena Sportu mnogim je navijačima Zrinjskog urastao u srce.

Na njegovom Facebook profilu jedan navijač Zrinjskog je napisao “Ono kad komentator slavi gol Zrinje s istim žarom kao navijači koji su bili u Nizozemskoj, kao navijači koji su gledali utakmicu u Mostaru, kao navijači koji su gledali utakmicu širom Europe i svijeta..neprocjenjivo..Hvala ti Mladene!, prenosi Hercegovina.in

Sve je rečeno u prvih devedeset minuta utakmice od strane Mladena, a kao gost Zrinjskom i Mostaru, Mladen stiže u četvrtak na uzvratnu utakmicu između HŠK Zrinjski i FC Utrechta.

Mladen se također nakon mnoštva poruka iz Mostara oglasio na svom profilu:

“Ovako, rijetko se oglašavam. Međutim, danas imam potrebu podijeliti sa svima koji me poznajete nevjerovatan osjećaj uzbuđenja i ljubavi.

Poslije 23 godine rada kao sportskog komentatora, svih tih urađenih prenosa, svjetskih i evropskih prvenstava, olimpijskih igara, velikih i malih utakmica, nevjerovatnih iskustava sa putovanja, sjajnih kolega i ljudi, različitosti kultura i lijepog života, desio mi se Utreht – Zrinjski.

Desilo mi se nešto nezapamćeno. Zavolio sam jedan grad a da ga nisam stigao nikada dobro upoznati. Znam gdje su Atina, Štokholm, Torino, Minhen, Pariz ili London. Ali Mostar prijatelji moji, pa to je nešto posebno.

Grad, gospodo moja, čine ljudi, a u našem Mostaru žive ljudi velikog srca. I negdje sam to uvijek pretpostavljao i vjerovao, jer sam u dubini duše znao da tu ne može biti lošeg čovjeka.

Nikada nisam smatrao da je moj posao nešto posebno, a onda se jednog jutra probudiš i shvatiš da je vrijedan to posao i da činiš ljude ponosnim i srećnim. Mostarci su me utvrdili u stavu da se čovjek vrednuje po dijelu i po količini emocije koju nosi u sebi. Dali su mi novu vjeru da različitosti koje posjedujemo jesu prednost a ne mana.

Hvala Vam dragi Mostarci na tolikoj količini iskrene podrške i ljubavi. I znate šta, veliki ste frajeri jer ste tokom prenosa prepoznali da u meni živi posebna simpatija prema gradu u koji rijetko svraćam. Čovjek kada to prepozna, vrijedan je svakog trenutka života. Ostajemo sada zauvjek zajedno, Mostar i ja.”

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare