Published On: Čet, pro 19th, 2019

ODOBRIO PARLAMENT FBiH: Omogućena modernizacija hidroelektrane Čapljina pomoću kredita od 15 milijuna eura

U cilju produženja životnog vijeka hidroelektrane Čapljina, koja je puštena u rad 1979. godine, pokrenut je Projekt zamjene sustava upravljanja i turbinske regulacije kao prioritetni projekt Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar.

Zato je Zastupnički dom u utorak, a danas i Dom naroda Parlamenta Federacije BiH prihvatio zaduženje Federacije kod inozemnog kreditora u iznosu od 15 milijuna eura kako bi bilo moguće izvršiti zamjenu dotrajale opreme.

Uvođenjem novih tehnologija očekuje se povećanje moguće proizvodnje električne energije, zbog manjeg broja zastoja uslijed kvarova opreme, zatim povećanje raspoloživosti hidroelektrane za pružanje pomoćnih usluga elektroenergetskom sustavu BiH.

Podizanjem razine raspoloživosti crpno-akumulacijske hidroelektrane Čapljina osigurava se stabilniji prihod Elektroprivrede HZ HB, čime se smanjuje rizik od neplaniranih troškova, te je projekcijom ukupnih prihoda utvrđeno da će ovo poduzeće biti u mogućnosti vršiti blagovremeno servisiranje obveza po planiranom zaduženju u narednom razdoblju./Fena/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare