Utorak, 16 travnja, 2024

ODGOVORNOST: SDA traži Radončićevu glavu

Must Read

Klub poslanika Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podnosi inicijativu za smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića – rečeno je danas u Sarajevu na konferenciji za novinare ovog kluba.

Zamjenik predsjedavajućeg Kluba poslanika SDA Šemsudin Mehmedović je kazao da ovaj klub smatra da postoje opravdani razlozi za smjenu ministra sigurnosti BiH. Po njegovim riječima, u događajima 7. veljače, tijekom prosvjeda građana BiH, ozlijeđen je veliki broj osoba te su oštećene brojne institucije BiH.

– Ozlijeđeno je nekoliko stotina ljudi, među kojima veliki broj policajaca. Izazvani su požari i velika oštećenja na zgradi Predsjedništva BiH, nekoliko zgrada vlada kantona i općina u BiH. Zapaljena je državna zastava, te značajno oštećen Arhiv BiH – kazao je Mehmedović.

Istaknuo je da ove činjenice ukazuju da je 7. veljače sigurnosna situacija u BiH bila značajno narušena te da „ministar sigurnosti samo zbog te činjenice, iz moralnih razloga, treba odstupiti s dužnosti“.

– Međutim, analizirajući Zakon o Vijeću ministara BiH, Zakon o ministarstvima i drugim organima uprave, Zakon o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela, Zakon o SIPA-i i Odluku o uspostavljanju ministarskog vijeća za saradnju o policijskim pitanjima, proizilazi da ministar sigurnosti nije poduzeo radnje iz svoje nadležnosti da bi se zaštitila osobna i imovinska sigurnost građana i državna imovina. Stoga, Klub poslanika SDA iz navedenih razloga podnosi ovu inicijativu – kazao je Mehmedović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

POGLED HRVATA IZ BIH Zašto i za koga glasovati na izborima za Hrvatski sabor

Vidimo da su se neke kolege s drugih portala izjasnili za koga treba glasovati. Neki od njih su stavili nadnaslov...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -