Srijeda, 17 srpnja, 2024

ODGOVOR FATMIRA ALISPAHIĆA ISLAMSKOJ ZAJEDNICI: Izložili ste me na odstrijel policijskoj državi!

Must Read

Saopćenje Koordinacije sam proslijedio i kao radosnu vijest za sve nas, jer su nezavisni džemati ponudili rješenje i dogovor sa Islamskom zajednicom, a saznali smo, evo, da Islamska zajednica ne želi nikakav dogovor već ove ljude i njihovu dobru volju poistovjećuje sa teroristima iz Sirije
Islamska zajednica odbija da objavi moj odgovor na njihov napad kojim su mi nanijeli veliku štetu, jer su me izložili na odstrijel policijskoj državi, kao nekoga ko je navodno “na čelu paradžemata” i ko podržava ekstremizam, iako su znali da sam ja samo proslijedio saopćenje Koordinacije nezavisnih džemata, a to sam učinio kao novinar koji je pravio dvije tv reportaže o nezavisnim džematima (IZ G.Rahića i Gračanice).
Islamska zajednica je izvršila udar na slobodu govora, jer je jednog novinara, koji je otišao da sasluša i drugu stranu priče, klevetnički optužila ne samo da je na čelu nezavisnih džemata, već i da podržava ekstremizam. U ovoj situaciji neće se pojaviti razna novinarska udruženja da zaštite novinara od bezočnog napada i manipulacije, samim tim što je LAŽ – na žalost – glavni argument Islamske zajednice i dejtonske zavjere protiv Bošnjaka.
Saopćenje Koordinacije nezavisnih džemata moglo se poslati sa ma kojeg maila, a ja sam ga poslao sa svoga, računajući da ovo društvo ima kapacitete da novinarsku slobodu razumije kao normalnu stvar. Dogodio se opasni paradoks, da novinar koji je pravio reportažu o tzv. paradžematima postane glavni krivac, jer je očito bilo zamišljeno da se ne čuje mišljenje ključnog svjedoka, odnosno, ljudi iz nezavisnih džemata.
Ovo Saopćenje Koordinacije sam proslijedio i kao radosnu vijest za sve nas, jer su nezavisni džemati ponudili rješenje i dogovor sa Islamskom zajednicom, a saznali smo, evo, da Islamska zajednica ne želi nikakav dogovor već ove ljude i njihovu dobru volju poistovjećuje sa teroristima iz Sirije.

Fatmir Alispahić

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -