Published On: Uto, pro 18th, 2018

Zahtjevi koje Komšić mora ispuniti da ga priznamo kao legitimnog predstavnika…

Vijeće mudraca Poskoka zasijedalo je na prošlu noć u Jajcu na mjestu gdje je utemeljen ZAVNOBIH. I donijelo je sljedeće zaključke.

Željko Komšić, sin Marka iz Kiseljaka, imenovan glasovima nacionalista i džihadista iz bošnjačkog naroda, a imenovan na srdžbi i neprijateljstvu prema narodu Marka Komšića, narodu hrvatskom, bit će prihvaćen kao legitimni hrvatski član predsjedništva BIH u slučaju da:

 1. Uputi javnu ispriku hrvatskom narodu u BIH zbog retorike nacionalizma, i zastrašivanja, te huškanja Bošnjaka na Hrvate, koju je njegov tim, skupa s njim činio.
 2. Uputi ispriku hrvatskoj predsjednici zbog poziva na silovanje na njegovom skupu.
 3. Uputi javnu ispriku g. Čoviću zbog poziva za nabijanje na kolac na njegovom skupu.
 4. Izrazi žaljenje što je izabran glasovima Bošnjaka, te obeća da će funkciju obavljati  služeći i svom narodu, kako to Ustav i propisuje, štiteći konstitutivnost Hrvata.
 5. Napiše bianco ostavku, koju će predati u Dom naroda Parlamenta BIH a koja će se aktivirati u slučaju da isti ne bude štititio konstitutivnost Hrvata u BIH i bude radio protiv nje i protivno Ustavu.
 6. Iz ureda hrvatskog člana Predsjedništva makne portret jednog od najvećih ubojica s ovih prostora i time ispoštuje mnoge žrtve srpskih, bošnjačkih, njemačkih, talijanskih i hrvatskih obitelji kojima se Tito osvećivao godinama nakon rata.
 7. U ured dovede svećenika da blagoslovi prostor, kako bi se duh Blaža Kraljevića silovatelja i ubojice Srba, iz Dretelja zauvijek udaljio iz te zgrade. Netko kome je majka bila Srpkinja, morao bi pokazivati više empatije prema žrtvama srpskog naroda.
 8. Ode se ispovijediti u sarajevsku katedralu prije Božića, i pojavi se na svetoj misi polnoćki, sa svojim narodom, u čiju je fotelju zasjeo, sukladno svojoj dužnosti koju obavlja.
 9. Iz svoje blizine udalji Bakira Alispahića, bivšeg šefa AID-a za kojeg Hrvati s pravom sumnjaju da je upleten u niz ratnih zločina tijekom i poslije rata, počevši od zločina u Dusini.
 10. Popravi zube Nihadu
 11. Pokrene , javnim pritiscima, na Tužiteljstvo BIH, obnove istraga za zločine nad Hrvatima Bugojna, Kaknja, Konjica, Jablanice, Zenice.
 12. Pokrene raspravu u formiraju hrvatskog TV kanala na FTV-u.
 13. Plati Branimiru Jukiću logopedski tečaj, da prestane mucati u javnim obraćanjima. Sramotno je da je takvog slao u diplomaciju.
 14. Obeća da će Bošnjaci koje bude protuzakonito odlučio prevesti u Hrvate,  za potrebe imenovanja u hrvatsku kvotu diplomacije neće mijenjati samo naciju, nego i imena i prezimena, te da će govoriti hrvatskim jezikom u javnim obraćanjima.
 15. I sam krene govoriti hrvatskim jezikom u javnim obraćanjima. A ne kao Lana.
 16. Prestane govoriti poštapalicu “Ma hajte”
 17. Prestane se družiti s Nikšićem, dok se ne istraže zločini nad Hrvatima Konjica.
 18. Osobno posjeti obitelj Augustine Grebenar u Vitezu kao i sve ostale obitelji pobijene viteške djece, te obeća da će se zauzeti , političkim pritiscima, da odgovorne mu kolege, iz Armije BIH odgovaraju za taj ratni zločin.
 19. Angažira se na rasvjetljavanju ubojstva hrvatskog  povratnika u Vitez pokojnog Joze Kafadara.
 20. Angažira se na rasvjetaljavanju ubojstva Joze Leutara i Vlade Šantića.
 21. Potrudi se u procesu suočavanja bošnjačkog društva sa zločinima ABIH, budući da BIH nema budćnost ako će se sa zločinima suočavati dva naroda, dok će treći njegovati kult nevinosti.
 22. Uputi javnu ispriku obitelji Anđelić zbog činjenice da je njihovom ubojici, Muameru Topaloviću platio kartu iz Beograda u Konjic, kao BH ambasador u Beogradu.
 23. Pokrene inicijativu za vraćanjem povijesne zastave BIH u uporabu,sastavljene od zastave Hercegovine i grba Kotromanićevih.
 24. Potpiše skupa s Dodikom zahtjev prema OHR-u za napuštanjem teritorija BIH.
 25. U pomirbenom tonu pripremi radni nacrt novog ustava BIH, kao građanske države, s građanskom programskom, državnom vladom, dvodomnim parlamentom, i jednim predsjednikom, te tri građanske federalne jedinice, te u pomirbenom tonu i kroz rezoluciju pomirenja naroda, uđe u povijest kao disident nacionalšovinizma, koji se prokletstva, da ostane upamćen kao izdajnik i sluga nacionalističkog unitarizma, spasio u zadnji čas, prosvjetljenjem, i  tako spasio obraz ocu Marku, i kući Komšićevih.
 26. Odvede Sabinu na Advent, i malo ju nauči našoj kulturi, umjesto da ona njega cijelo vrijeme uči njezinoj.
 27. Prestane se ponašati kao papučar.
 28. Kupi Marini Pendeš nove čizme.

Mislimo da ne tražimo puno. Svi naši zahtjevi na tragu su humanizma, suživota, Ustava, oprosta, povratka, pomirenja, funkcionalnije BIH i u svakom slučaju jednom demokrati ne bi smjeli biti problem.

poskok.info
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare