Subota, 15 lipnja, 2024

Od kokaina do apsinta: Umjetnik svaki dan slikao autoportret pod utjecajem droga

Must Read

ryan Lewis Saunders svestrani je američki umjetnik iz Washingtona, poznat po mnogim multimedijalnim projektima. Jedan od njih, zasigurno i najzanimljiviji u Saundersovom opusu, jest i onaj pod imenom “Sex, Drugs And Institutions”. Riječ je o projektu kojim je Sounders htio promijeniti vlastitu percepciju stvarnosti i to tako što je svakog dana počeo svaki dan uzimati različite droge, što legalne, što ilegalne i na svakoj od njih radio vlastite autoportrete. Marihuana, kokain, Xanax ili Apsint bili u samo neki od narkotika koje je ovaj radikalni umjetnik koristio, prenosi Daily Mail.

“Osjećao sam kao da su mi um i tijelo odvojeni i da me uopće nije briga za to. Xanax mi je bio najdraži. Smirivao me i lakše sam se nosio s traumama, a istodobno sam imao puno energije. Najgore iskustvo bilo mi je uzimanje PCP-a i Seroquela (lijek za uspavljivanje i antipsihotik)”, naglasio je Saunders.

U tjednima koji su dolazili postajao je sve više letargičan i pretrpio je blago oštećenje mozga, a u jednom je trenutku čak bio i hospitaliziran. Ipak, Saunders ni tad nije odustajao od projekta. U drugoj fazi eksperimenta nastavio je s radom, ali u većim vremenskim razmacima. Kako navodi, uzimao je samo droge koje su mu drugi davali i nije ulazio u ilegalnu nabavku. Serija portreta na drogama počela je 2000.godine, kad se preselio u Johnson City, u neboder od 11 katova, s idejom da zabilježi mnogo zanimljivih i bizarnih likova koju su tamo stanovali. Ostale portrete na drogama možete pogledati ovdje.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -