Published On: Thu, Mar 16th, 2017

“Očekujem brzo donošenje Izbornog zakona i usvajanje statuta Grada Mostara”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na današnjem znanstveno-stručnom skupu “Hrvati BiH – nositelji europskih vrijednosti” koji se održava u Neumu čiji je domaćin član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, kazala je da u BiH raste broj ekstremističkih zajednica.
Hrvatska predsjednica je kazala da Međunarodna zajednica već dugo vremena zatvara oči pred tim činjenicama.

“Međunarodna zajednica utječe na položaj i ravnopravnost Hrvata u BiH. Ne smijemo zatvarati oči pred tim činjenicama, jer Hrvatska snažno podržava suverenitet i integritet BiH kao i njen put ka euroatlanskim integracijama. Spremni smo joj pomoći da se zaštiti od ilegalnih migracija te ćemo svakako diplomatski djelovati prema Međunarodnoj zajednici zbog očuvanja stabilnosti i sprečavanja vanjskih utjecaja”, kazala je Grabar-Kitarović, prenio je Klix.

Predsjednica Hrvatske je kazala da u narednom razdoblju očekuje brzo donošenje Izbornog zakona u BiH koji će, prema njenim riječima, doprinijeti ravnopravnosti Hrvata u BiH, potom očekjuje usvajanje statuta grada Mostara, kao i , kako je kazala, pravovremeno djelovanje Međunarodne zajednice koje je nužno za stabilnost BiH.

“Položaj Hrvata u BiH mora biti legitiman i u skladu s tim moramo imati svoje predstavnike u BiH”, zaključila je hrvatska predsjednica.