Published On: Sri, velj 8th, 2023

Obrtnica iz Makarske: Zbog poskupljenja od 4 centa moram platiti 2654 eura kazne

UREĐIVANJE obrva koje je koštalo 60 kuna vlasnica kozmetičkog salona iz Makarske Vanja Batošić konvertirala je u 8, a ne u 7.96 eura. Sada je dobila kaznu od 2654 eura zbog razlike u cijeni od četiri centa.

“Prvo sam bila užasno šokirana, nisam mogla vjerovati da je to razlog za kaznu. Zaokružili smo više cijena na niže, nego na više. No nju to nije zanimalo. Nju su interesirale samo cijene koje su bile na više”, rekla je za RTL.

“Inspektorica je vikala”

Kaznu, kaže, ne namjerava platiti, a već je napisala i žalbu. “Napisala sam da nisam kriva i da se spis preda sudu i onda ću na sudu dati kompletnu obranu”, rekla je.

Državni inspektorat do sada je napravio više od 1400 nadzora i izdao 272 kazne ukupnog iznosa većeg od 450.000 eura.

“Kolegica me neki dan nazvala na telefon i plakala, rekla je da je inspektorica vikala: ‘Ja ću vas sve kazniti, vi niste svjesni ničega, morate vratiti cijene, tko ste vi’. Pa su nam rekli da će nam poslati carinu i tržnu, pa mi nismo lopovi, mi nismo kriminalci”, rekla je predsjednica Ceha frizera, kozmetičara i pedikera Udruženja obrtnika Split, Ljiljana Šubašić.

Odvjetnica: Ako podnosite prigovor, ne plaćajte kaznu

Iz inspektorata su poručili da neće stati te da će kontrolirati sve, od malih obrtnika i poduzetnika, do velikih trgovačkih lanaca.

“Smatram da nema nikakvog razloga ni utemeljenja za takvo kažnjavanje obrtnika i poduzetnika. Takvim načinom državni inspektorat ograničava slobodu tržišta. Ako platite kaznu, smatra se da priznajete prekršaj. Tako da, ako se poduzetnik odluči za podnošenje prigovora, nikako ne smije platiti kaznu”, zaključila je odvjetnica udruge Glas poduzetnika Dorotea Jurčić za RTL.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Gradžan divizija
Gradžan divizija
1 mjesec prije

Može doći malim obrtnicima i glumiti inspekciju…. Hajd nek dođe velikim trgovačkim lancima koji su sigurno i to u dva tri navrata podigli cijene da se pripreme za uvođenje eura. U supermarketu ulje je bilo 8 KN da bi malo prije uvođenja eura završilo na 15-16 kuna (ista marka ulja, skuplja 100%), pa onda još zaokruživanje cijena (prema gore)… ubiše nas. Bolje da nas strijeljaju odmah odjednom nego ovako na etape. O gorivu i struji da ne pričam…SVE je poskupilo. Sve.

Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 mjesec prije

Liberal-socijalizam, kojeg je odabrala Hrvatska, je najskuplji politički sport od svih drugih. Uglavnom se radi o kombinacijama monopola nekoliko komunjarskih velikaša koji održavaju sistem oštrim utjerivanjem dugova staležu ispod. Rezultat je opšta besperspektivnost zbog visokih poreza i nameta koji će radni stalež zauvijek održavati na kašičici i onemogućiti da ikada prijeđu taj prag.

Bolje da je HR odabrala konzervativni liberalizam kao Slovenija, ali pošto je otac nacije Franjo bio marksista i političku upravu promatrao kroz prizmu marksizma, omogućio je da socijalisti u vlasti postanu ujedno i liberali, koji su se istovremeno domogli politike i sredstava za proizvodnju.

Liberal-socijalističke zemlje obično važe kao visoko koruptne i u pravilu su zbog političkog liberalizma nečije sluge, te rade za tuđe interese.

Birajte dalje liberal-komunjare, iseljavanje se nastavlja, ići ćete ratovat protiv Rusa, primatska sirotinja poderanih gaća će se dalje svađat oko banane i pljuvat ćete na Donbasa, jer ne razumijete da vam želi dobro, zdrav ljudski razvoj, prirodni humanizam i perspektivni optimizam.