Published On: Pon, ožu 28th, 2022

Obradović tražio da bošnjačke stranke iz Mostara odlučuju koliko će novca dobiti HNK Mostar, nakon Mikulićevog kontraargumenta ostao nijem

Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka (koji je dio novoformirane “Koalicije ‘Država’”) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH kategorički je odbio podržati transfer koji s razine Federacije BiH ide prema Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar. Njegov argument za protivljenje ovom transferu je taj da se, navodno, podržavaju projekti na samo jednoj strani Mostara, djelići Mostar na strane, a sve s ciljem kako bi odbio podržati nešto sto nosi naziv hrvatski, piše Hrvatski Medijski Servis.

Zastupnik Obradović predložio je da taj transfer ide prema gradu Mostaru pa da Grad Mostar odluči kako će biti utrošena sredstva (čitaj da se mora dobiti glas SDA u Gradskom vijeću) tako da sigurno ne bi došao taj transfer u HNK.

Zastupnik Mario Mikulić (HDZ BiH – HNS) odgovorio mu je kako bi odlično bilo prema prijedlogu zastupnika Obradovića da se onda sva sredstva s razine Federacije samo proslijede prema županijama i općinama/gradovima te da oni sami odlučuju kako će ih utrošiti na sto je zastupnik Obradović ostao nijem.

Podsjećam, zastupnici stranaka sa sjedištem u Sarajevu uvijek osporavaju transfer prema županijama i gradovima i žele ga umanjiti, a sada kad je u pitanju transfer prema hrvatskoj instituciji, tada je prihvatljivo da se proslijedi i gradu.

To dovoljno govori o tome koliko žele osporiti sve sto nosi hrvatski predznak.

Ovime se pokazalo da je djelovanje protiv HNK Mostar kao jedne od krovnih institucija hrvatskog naroda u BiH visoko u agendi Koalicije Država.

Treba podsjetiti da je na sinoć održanoj tribini KD-a u mostarskom hotelu Bristol zastupnik spomenute političke grupacije, Adis Arapović, tražio zaustavljanje projekta izgradnje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta jer je, kako kaže, “upravo nekoliko stotina metara odavde oborena tzv. Herceg-Bosna.”

Arapoviću je jezgrovito i sadržajno odgovorio umirovljeni sveučilišni profesor Mile Lasić pozvavši ga da se o temi HNK Mostar informira pa da se nakon toga ispriča jer je njegov postupak, kako kaže, jadan.

-Upravo na “Svjetski dan kazališta”, koji se u Mostaru obilježio i u NPM, gdje smo uživali u dobroj predstavi “Bilo jednom…”, i u MTM-u i u HNK-u, koalicija “Država” je održala svoj skup i obrukala se. Meni je to svejedno, jer u toj koaliciji i nema imena vrijedna spomena, ali me boli što se jedan od najboljih bh. politologa dr. sc. Adis Arapović, kojemu sam i promovirao njegovu doktorsku disertaciju u Bošnjačkom institutu u Sarajevu, obrukao sa zahtjevom za zaustavljanjem gradnje zgrade HNK u Mostaru. Dragi Adise, to je politikantstvo, nedostojno jednoga dobrog politologa, informirajte se o HNK-u i ispričajte se…, napisao je Lasić na Facebooku.

/B. G./HMS/

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Biće mošnje sve kako mi kršćani želimo, uzalud se koprcate, niko ne voli teroriste.. 😁

Bog Bosna Bošnjaci
Bog Bosna Bošnjaci
2 mjeseci prije

Pare se prebacuju lafo za izgradnju, a ništa se ne pravi. Kad ste zadnji put vidjeli da je nešto napravljeno? I neće se ni praviti jer je na lakišića haremu na tuđoj vakufskoj zemlji. Sve što napravite bit će minirano.

Normalni
Normalni
Šta ti kažeš na ovo?  Bog Bosna Bošnjaci
1 mjesec prije

Stvarno ste jadni i zaostali i nepismeni .Toliko jala mrznje zavisti ljubomore svijet ne vidje ko kod vas muslimana u BIH.Sto god Hrvati uradili po zakonu i narativu kao konstutivni narod vi docekate na noz i napadate i negirate.A da vam nije Hrvata jade jadne ne bi ni vas bilo.A sto se miniranja tice izvolite ili po vaski bujrum.Drugo nista neznate nego pritit ubijat dizat uzrak lajat psovat mrzit lagat ali sto kazu zagorci ne bu islo .Pozdrav mir vasoj dusi i da vam Bog da razuma i blagosova laku noc i pozdrav s vim ljudima i mirotvorcima dobre volje