Published On: Pon, srp 18th, 2016

Objavljene jezive SMS poruke koje je terorista iz Nice poslao prije krvavog pohoda kamionom

Terorist Mohamed Lahouaiej Bouhlel poslao je više jezivih SMS poruka nekoliko minuta prije nego što je krenuo u krvavi pohod kamionom po promenadi Nice, javlja francuska televizija, prenosi Daily Mail.

Poruke pokazuju kako se lagodno pripremao pred teroristički napad.

Bouhlel je pri unajmljivanju kamiona zatražio “najteži dostupni kamion” te dobio kamion težak 19 tona. Potom je proveo nekoliko dana vozeći se gore-dolje po Promenade des Anglaisu, kako bi utvrdio rutu koja će biti najsmrtonosnija po žrtve.

 

“Dobro je. Imam opremu”

 

Među njegovim SMS porukama, koje su upravo objavljene, nalaze se i sljedeće:

 

“Donesi još oružja. Donosim za 5”, potvrdili su sudski izvori za francusku televiziju.

 

“Dobro je. Imam opremu”, stoji pak u ranijoj SMS poruci.

 

Poruke su poslane tek nekoliko trenutaka prije nego što je Bouhlel krenuo gaziti nevine ljude po promenadi.

 

Pronađene su na mobitelu koji se nalazio u kamionu, zajedno s napadačevom vozačkom dozvolom i kreditnom karticom.

 

Istraga otkrila nove detalje

 

Prema nalazima istrage, dva dana prije krvavog masakra pohodio je mjesto zločina, i to čak dva puta. Iz izvora bliskih istrazi u nedjelju se doznaje kako je Bouhlel kamionom 12. i 13. srpnja obilazio grad.

 

Njegov brat Jaber Bouhlel ispričao je da je ubojica samo nekoliko dana prije svog krvavog pohoda obitelji u Tunis poslao ogromnu količinu novca – 100.000 eura. Iako je povremeno slao manje iznose novca svojoj obitelji, ovaj posljednji iznos sve ih je šokirao.

 

Duž dva kilometra promenade rušio i ubijao ljude

 

Danas su uhićene dvije osobe za koje se sumnja da su povezane s napadom. Upravo jednoj od tih osoba Bouhlel je poslao više SMS poruka.

 

Podsjetimo, vozač kamiona, 31-godišnji Mohamed Lahouaiej Bouhlel kamionom je vozio dva kilometra duž glavne ulice Nice te pritom nemilice rušio ljude. Navodno je prošao sigurnosnu kontrolu tvrdeći kako je dostavljač sladoleda koji ima dozvolu parkiranja na rivi tijekom svečanosti. Nakon smrtonosnog pohoda, izašao je iz kamiona i otvorio paljbu na ulici kad ga je ubila policija.