Published On: Pon, srp 18th, 2016

KOŠARAC: Bošnjaci preko Ustavnog suda BiH žele majorizirati Srbe i ukinuti RS

Predsjedavajući Kluba zastupnika SNSD-a u zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac pozdravio je odluku Narodne skupštine RS o raspisivanju referenduma o Danu Republike, te pozvao sve građane Srpske da 25. rujna izađu na referendum i potvrde da je 9. siječanj državni praznik i jedan od najvažnijih datuma u povijesti srpskog naroda na ovim prostorima.

“Republika Srpska nastala je voljom naroda i voljom naroda će biti sačuvan i njenpovijesni rođendan”, poručio je Košarac. On je naglasio da nikakav sud, a pogotovo sud u kome presuđuju strani sudci, ne može biti jači od narodne volje.

“Referendum je svuda u svijetu najviši i najvažniji demokratski institut. Srpska će 25. rujna pokazati da je demokratska zemlja u kojoj se poštuje i provodi volja naroda”, rekao je Košarac.

Pozive bošnjačkih političara visokom predstavniku međunarodne zajednice Valentinu Inzku da zabrani referendum, Košarac je, kako pišu Nezavisne novine, ocijenio tragikomičnim.

“Reakcije bošnjačkih političara na odluku o raspisivanju referenduma svjedoče o političkom karakteru odluke Ustavnog suda BiH o Danu Republike i jasno pokazuju što su njihove stvarne namjere.

Oni Ustavni sud BiH vide kao instrument za majorizaciju srpskog naroda, za nametanje volje i ostvarivanje političkih ciljeva Bošnjaka. Svima je jasno da je njihov konačan cilj ukidanje Republike Srpske i zbog toga će, uvjeren sam, građani Republike Srpske 25. rujna ne samo obraniti pravo srpskog naroda da slavi svoje praznike nego i poručiti bošnjačkim političarima i dijelu međunarodne zajednice da njihovi opasni ciljevi nikada neće moći biti ostvareni”, naglasio je Košarac./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>