Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

OBJAVLJEN SNIMAK Djeca iz BiH uz zastave Islamske države

Must Read

Sirijska televizijska stanica “Al Hajat” objavila je snimak djece mudžahedina iz BiH i Sandžaka u Siriji, koja pred kamerama uče molitve pored automatskog oružja i zastave terorističke organizacije Islamska država.

Radi se o djeci islamista koji su sa svojim obiteljima otišli u džihad u Siriju poslije poziva lidera Islamske države Al Bagdadija, koji je sve pripadnike islamske vjere pozvao da se presele u Islamsku državu.

Nije poznato o čijoj se djeci radi, ali po snimku se može zaključiti da djeca nisu sa Bliskog istoka, već sa prostora Balkana. U Siriju je do sada otišlo više takvih obitelji iz BiH i Sandžaka.

Profesor Fakulteta sigurnosti u Beogradu Darko Trifunović kaže da su na snimku djeca balkanskih muslimana iz BiH i Raške koji su otišli u rat u Siriju.

– Strašno je što već 20 godina na ovom prostoru postoji mehanizam manipuliranja našom djecom. Na internetu postoje snimci djece od četiri-pet godina koja su u BiH dovođena u kamp odreda “El mudžahedin”. Ta djeca danas imaju 17, 20 godina, šta je sa njima, gdje su oni – pita Trifunović.

On kaže kako su ključna pitanja tko danas regrutira djecu i odvodi ih u Siriju i zašto se ne spriječi zloupotreba te djece.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -