Published On: Pet, kol 31st, 2012

O TERORU “DRŽAVE” BIH NI RIJEČI: Pokrenut projekt ”Suzbijanje ekstremizma, radikalizma i terorizma”

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je na današnjoj sjednici Informaciju o pripremnim aktivnostima i zadužilo Ministarstvo sigurnosti da u suradnji s OSCE-om započne s realizacijom projekta “Suzbijanje ekstremizma i radikalizma koji može voditi ka terorizmu”.

Prijedlog za izradu ovoga dokumenta dao je ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović nakon terorističkog napada na Ambasadu SAD u Sarajevu.

Također, Strategija EU za borbu protiv terorizma predstavlja dodatni poticaj za Bosnu i Hercegovinu, kao zemlju koja teži euroatlantskim integracijama, da poduzme odlučne i konkretne korake u tom smislu.

Ulogu partnera Ministarstvu sigurnosti uime OSCE-a preuzeo je Odjel za transnacionalne prijetnje uspostavljen u sjedištu OSCE-a u Beču.

Projekt će biti realiziran u tri faze: nakon procjene stanja i potreba, pristupit će se izradi Akcijskog plana za suzbijanje nasilnog ekstremizma i radikalizma koji može voditi ka terorizmu i na kraju provođenju Akcijskog plana koji će trajati do kraja 2015.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare