Subota, 22 lipnja, 2024

NOVI POŽAR ZA JERU: Poljoprivrednici izišli na ulice

Must Read

SARAJEVO – Članovi udruga koje okupljaju poljoprivrednike održali su u srijedu prosvjede u sedam gradova, izražavajući nezadovoljstvo odnosom federalne vlade prema proizvođačima hrane uz tvrdnje kako im ona do sada duguje gotovo dvadeset milijuna eura na ime neisplaćenih poticaja.

Poljoprivrednici su prosvjedovali na Kupresu te u Čapljini, Bihaću, Žepču, Busovači, Zenici i Tuzli, a njihovi predstavnici su novinarima u Sarajevu kazali kako optužuju sadašnju vlast da ne poštuje zakone niti preuzete obveze te da ne pokazuje razumijevanje za teško stanje u kojega su dovedeni zbog višemjesečne suše.

Avdo Muslimović, predsjednik krovne udruge poljoprivrednika FBiH, pojasnio je kako je poljoprivrednciimka nužna hitna novčana pomoć od oko pet milijuna eura da bi se suočili s katastrofalnim posljedicama suše koja je gotovo uništila većinu usjeva, prenosi Hina.

Moguće ukupne ovogodišnje štete od suše, cijene u krovnoj udruzi poljoprivrednika FBiH, mogle bi dosegnuti iznos od 500 milijuna eura.

Muslimović je kazao kako je entitetska vlada na ime poticaja poljoprivrednicima od početka godine trebala isplatiti četrdeset milijuna KM, a osigurala je isplatu tek nešto više od pet milijuna KM.

-Političarima je bitno da su oni svoje plaće izmirili zaključno sa sedmim mjesecom, a nebitno im je to što mi naše poticaje čekamo već osam mjeseci, kazao je Muslimović dodajući kako je “BiH cirkus” kojega prave političari jer je njima stalo samo do raspodjele mjesta u vlasti.

Muslimović je istaknuo kako poljoprivrednici za sada prosvjeduju na miran način no spremni su i na radikalnije mjere ne bude li odgovora na njihove zahtjeve.

Prvi takav korak, kako je najavljeno, mogla biti biti dvosatna bokada graničnih prijelaza i ključnih prometnica planirana za 3. rujna.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -