Published On: Čet, ruj 6th, 2012

Neustavni ministar Mašić ostavio hrvatsku djecu bez besplatnih udžbenika u HBŽ i ZHŽ

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti je u suradnji s nekim županijskim ministarstvima obznanilo dokument Preporuka za eliminiranje segregirajućih i podijeljenih struktura u odgojno-obrazovnim ustanovama u FBiH, čiji je konačni cilj ukidanje fenomena “dvije škole pod jednim krovom“.

Neustavni ministar Damir Mašić ostavio je hrvatsku djecu u prvom razredu u Zapadno-hercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji bez besplatnih udžbenika.

Međutim Mašić negira tu činjenicu ističući kako su to laži i pokušaj podmetanja nesposobnih pojedinaca koji za svoj nerad pokušavaju lopticu prebaciti na druge.

Činjenice da samo u ZHŽ-u i HBŽ-u prvašići neće dobiti besplatne udžbenike, odgovornost snose isključivo resorna županijska ministarstva koja su svojim politikantstvom i indolentnošću djecu ostavila bez udžbenika. To je poznato i nastavnicima i roditeljima i djeci iz tih županija-izjavio je neustavni i nezakoniti ministar Mašić za Večernji list.

Međutim ministar obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji već ranije je upozorio na ponašanje neustavnog ministra Mašića.

“Vaš kolega Mašić je, ili iz neznanja ili iz nekog drugog poriva, hrvatsku djecu u HNŽ-u želio ostaviti bez udžbenika. Nakon mog odbijanja te očite diskriminacije i svake vrste segregacije, Vaš kolega Mašić je promijenio mišljenje i stavove”, napiso je ministar Hadžiomerović u pismu Mašićevom stranačkom kolegi. (Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare