Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Neustavni ministar Mašić ostavio hrvatsku djecu bez besplatnih udžbenika u HBŽ i ZHŽ

Must Read

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti je u suradnji s nekim županijskim ministarstvima obznanilo dokument Preporuka za eliminiranje segregirajućih i podijeljenih struktura u odgojno-obrazovnim ustanovama u FBiH, čiji je konačni cilj ukidanje fenomena “dvije škole pod jednim krovom“.

Neustavni ministar Damir Mašić ostavio je hrvatsku djecu u prvom razredu u Zapadno-hercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji bez besplatnih udžbenika.

Međutim Mašić negira tu činjenicu ističući kako su to laži i pokušaj podmetanja nesposobnih pojedinaca koji za svoj nerad pokušavaju lopticu prebaciti na druge.

Činjenice da samo u ZHŽ-u i HBŽ-u prvašići neće dobiti besplatne udžbenike, odgovornost snose isključivo resorna županijska ministarstva koja su svojim politikantstvom i indolentnošću djecu ostavila bez udžbenika. To je poznato i nastavnicima i roditeljima i djeci iz tih županija-izjavio je neustavni i nezakoniti ministar Mašić za Večernji list.

Međutim ministar obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji već ranije je upozorio na ponašanje neustavnog ministra Mašića.

“Vaš kolega Mašić je, ili iz neznanja ili iz nekog drugog poriva, hrvatsku djecu u HNŽ-u želio ostaviti bez udžbenika. Nakon mog odbijanja te očite diskriminacije i svake vrste segregacije, Vaš kolega Mašić je promijenio mišljenje i stavove”, napiso je ministar Hadžiomerović u pismu Mašićevom stranačkom kolegi. (Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -