Misa u Katedrali Srca Isusova i liturgija u Sabornoj crkvi pred početak Susreta za mir

U subotu, 8. rujna u 18 sati u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu bit će Misno slavlje pred početak Međunarodnog susreta za mir koji će se održati od 9. do 11. rujna u Sarajevu. U nedjelju, 9. rujna u 9 sati u Sabornoj crkvi u Sarajevu bit će sveta nedjeljna liturgija .

Svetu misu u sarajevskoj katedrali predvodit će i prigodnu propovijed uputiti nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s kardinalima, nad/biskupima i svećenicima koji će doći na susret. Sarajevskim vjernicima pridružit će se više stotina vjernika iz Italije.

Na Misi, za koju će se uzeti misni obrazac od 23. nedjelje kroz godinu, bit će nazočni predstavnici Srpske Pravoslavne i drugih Pravoslavnih Crkava kao i ostalih kršćanskih Crkava iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja koji će biti dionici spomenutog mirovnog susreta.

U Sabornoj crkvi u centru Sarajeva svetu nedjeljnu liturgiju predvodit će patrijarh srpski gospodin Irinej u zajedništvu s mitropolitima i episkopima koji će biti dionici mirovnog susreta. Na liturgiji će biti nazočni predstavnici Katoličke i ostalih kršćanskih Crkava.

Budući da se očekuje velik broj sudionika, ispred Katedrale i ispred Saborne crkve bit će postavljen video zid kako bi i vjernici, koji budu vani, mogli sudjelovati odnosno pratiti Misno slavlje i svetu nedjeljnu liturgiju. (kta)

more recommended stories