Published On: Pon, stu 15th, 2021

Novi mural u Čapljini posvećen žrtvi Vukovara i Škabrnje

Čapljinska Torcida posvetila je novi mural za simbole stradanja Hrvatske u Domovinskom ratu.

Na muralu koji se nalazi na zgradi u ulici fra Didaka Buntića piše ‘Iz krvi i bola niknut će cvijeće, Čapljina zaboraviti neće’, Uz stihove, nalaze se i motivi groblja, Vukovarskog tornja, grba Herceg Bosne i napisa Vukovara i Škabrnje.

Bitka za Vukovar počela je 25. kolovoza 1991. godine, a završila 18. studenoga 1991. godine slomom obrane grada. Tijekom agresije u Vukovaru je, prema podacima Hrvatskog sanitetskog stožera, do 19. studenoga 1991. godine poginulo 450 branitelja i 1350 civila, od toga 86 djece.

Škabrnja je, uz Vukovar, simbol stradanja Hrvatske u Domovinskom ratu. U Škabrnji je 18. studenoga 1991. godine ubijeno i masakrirano 43 civila i 15 hrvatskih branitelja. Sveukupno u Domovinskom ratu, Škabrnja je imala 55 civilnih žrtava i 25 poginulih branitelja. Nakon rata još je šest mještana stradalo od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava. Do oslobođenja mjesta u Oluji 1995. godine, u Škabrnji je ubijeno 86 osoba.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
17 dana prije

BBB su se očito odrekli Praljka i Hrvata Herceg-Bosne. Kako Torcida diše po tom pitanju?

Šaćir soros
Šaćir soros
17 dana prije

Više bi ovaj naraštaj trebalo da ima veze sa Srebrenicom…Dan pada Vukovara je dan OSNUTKA HRHB PORAŽENE i presudjene UZP…čini mi se da više iz srca i duše saosjećanje sa žrtvama VUKOVARA Bošnjaci nego ova izmanipulisama djeca