Published On: Sub, velj 16th, 2013

NOVE FORE DNEVNOG RAŠIĆA: Ljubić će priznati Živka

Dnevni list, privatna novina Mire Rašića koju uređuju Jerko Lijanović, Hypo mafija, Valentin Inzko i svi osim onih koji su potpisani kao urednici, vikendom obično pripremi sepet platformaške propagande uz pregršt reklama Hypo banke i životopisa bivših Hypo dikretora. Ovaj vikend su nas oduševili novim dosegom.  Naime, tvornica istine u režiji pravaško mesarskih novinarčića zaključila je kako će Božo Ljubić podržati Živka Budimira na mjestu Predsjednika FBIH. Izvor im je kažu visokokotirajući član HDZ90. Iako je bilo zgodnije kontaktirati samog Ljubića po ovom pitanju dnevnolistaši to nisu učinili.
Pa pišu: 

 Za razliku od Čovića, predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić je, prema tvrdnjama jednoga visokoga dužnosnika njegove stranke, ipak spreman na konstruktivni, razumni dijalog i učiniti ustupke koje od njega traže Moon i Sorensen kako bi se došlo do kompromisa i izlaska iz začaranoga kruga.
To bi trebalo značiti da je Ljubić spreman “priznati” predsjednika FBiH Živka Budimira i pustiti ga da nesmetano i bez podmetanja odradi svoj mandat do novih općih izbora. Izvor Dnevnoga lista tvrdi kako se vrhu “devedestke” apsolutno ne sviđaju stavovi Dragana Čovića oko američke ponude. Dužnosnici HDZ-a 1990. smatraju kako je posve nepotrebno navlačiti na sebe gnjev međunarodne zajednice jer najjače hrvatske stranke ionako već nekoliko godina nisu omiljeni partneri, što nanosi nepovratnu štetu hrvatskim nacionalnim interesima.
Na naše pitanju Ljubiću dobili smo vrlo jezgrovit odgovor: 
Gluposti! – kazao je dr. Božo Ljubić, jedan od ključnih ljudi koji su srušili praksu platforme i dekonstituirannja Hrvata u BIH.