Published On: Uto, lis 31st, 2017

NOVA SLAMKA SPASA: Sarajlije od sada mogu iseljavati u Katar

Prvi zrakoplova kompanije Qatar Airways, na relaciji Doha – Sarajevo, sletio je danas u sarajevsku zračnu luku, gdje je pozdravljen tradicionalnim vodenim topovima.

Letovi na novouspostavljenoj izravnoj zračnoj liniji ka glavnom gradu Bosne i Hercegovine odvijat će se četiri puta tjedno, nedjeljom, utorkom, srijedom i petkom, a let će trajati šest sati.

Izvršni direktor Qatar Airways grupacije Akbar Al Baker doputovao je tim inauguralnim letom, zajedno s veleposlanikom BiH u Kataru Tarikom Sadovićem, čija je podrška i dovela do uspostavljanja ove usluge.

Glasnogovornica Međunarodne zračne luke Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut kazala je da im je velika čast što jedna od najboljih zrakoplovnih kompanija, po izboru putnika, počinje svoje letove sa Sarajevske zračne luke.

– Veliko zadovoljstvo nam je što je Qatar Airways prepoznao Sarajevo kao perspektivnu turističku i poslovnu destinaciju – kazala je.

Kako je kazala Bagarić-Arnaut u izjavi za medije, ova zrakoplovna veza znatno će olakšati putovanja i sve većem broju bosanskohercegovačkih državljana koji žive i rade u Kataru. Osim toga, povećat će se broj turističkih posjeta BiH.

– Konačno, ta linija će omogućiti sve većem broju putnika iz BiH da se sa samo jednim presjedanjem u Dohi spoje sa 150 destinacija svuda gdje ta prestižna zrakoplovna kompanija leti – dodala je.

Qatar Airways je nacionalna zrakoplovna kompanija države Katar i jedna od najbrže rastućih zrakoplovnih kompanija u svijetu. Kompanije posluje 20 godina i posjeduje najmlađu flotu na svijetu te leti u više od 150 poslovnih i turističkih destinacija na šest kontinenata.

Qatar Airways je već šesta zrakoplovna kompanija koja je ove godine započela operacije s Međunarodne zračne luke Sarajevo, čime najveći aerodrom u BiH nastavlja rast na svim poljima, što izravno doprinosi jačanju ekonomske slike BiH i razvoju njenih turističkih potencijala. Također, omogućava građanima BiH sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije./Fena/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x