Published On: Sri, pro 24th, 2014

Nova Šešeljeva provokacija: Pozvao Hrvate da glasaju za “mog dobrog Ivu” Josipovića

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj uputio je danas proglas hrvatskom narodu u kom Hrvate poziva da se “listom odazovu” na predsjedničke izbore zakazane za 28. prosinac i glasaju za Ivu Josipovića, kojeg je nazvao dragim prijateljem i osobom zaslužnom što mu je po povratku iz Haškog tribunala dao publicitet od neprocjenjive vrijednosti.

On je naglasio da je Josipović već dokazao da je dostojan predsjedničke funkcije jer je tijekom proteklog mandata “lomio krila hrvatskom nacionalizmu”, a njemu osobno pomogao da prevlada medijsku blokadu koju mu je nametnuo premijer Srbije Aleksandar Vučić.

“Zahvalan sam mu što mi je pomogao u trenutku kada me je Aleksandar Vučić blokirao na svim beogradskim televizijama. Tada je moj dobri Ivo inicirao saborsku raspravu o meni, raspravu u Parlamentu EU i u Vijeću sigurnosti, dajući mi publicitet neprocjenjive vrijednosti”, poručio je Šešelj.

On je dalje naglasio da od Ive Josipovića očekuje da će u narednom mandatnom razdoblju definitivno slomiti ustašluk u Hrvatskoj, radikalno potisnuti politički utjecaj Rimokatoličke crkve i povući hrvatske trupe s teritorije Republike Srpske Krajine.

“Uveren sam da će Ivo Josipović priznati neovisnost Republike Srpske Krajine i otvoriti put uspostavljanju Velike Srbije. Zato apeliram na sve poštene Hrvate i Hrvatice da mu svojim glasom pomognu da ponovo postane predsjednik Hrvatske”, zaključio je Šešelj.