Published On: Sub, ruj 9th, 2017

NJEMAČKA: Na listi za odstrel više od 100 njemačkih političara

Službenici njemačkih sigurnosnih agencija su tijekom pretresa kuća i radnih mjesta dvojice osumnjičenih za terorizam u gradu Rostock u pokrajini Mecklenburg-Vorpommern pronašli listu s više od 5.000 imena potencijalnih meta napada, uključujući više od stotinu političara, pišu danas lokalni mediji.

Njemački dnevnik Die Welt pozivajući se na sigurnosne izvore, piše da se vjeruje da je jedan od osumnjičenih, koji je bivši policajac i suspendiran je s dužnosti, koristio svoje službeno računalo za potragu adresa političkih neistomišljenika.

Vlasti su priopćile da je policija 28. kolovoza pretresla kuće policajca i još jedne osobe osumljičene za planiranje otmice i ubojstva političara zbog svojih stavova prema imigraciji.

Novinski izvještaj predstavlja prve značajnije detalje objavljene o ovom slučaju.

Iz Ureda saveznog tužiteljstva navodi se da su osumnjičeni, koji su strahovali da će politika prema izbjeglicama osiromašiti Njemačku, prikupljali hranu i streljivo, te da su počeli s planiranjem napada.

Prema pisanju lista, nema nikakvih indikacija o mogućem praćenju osoba navedenih na listi ili konkretnim planovima za ubojstva./HMS/