Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Nikšić: Lijanovićima love u mutnom

Must Read

Nelegalni Federalni parapremijer i glavni tajnik SDP-a BiH Nermin Nikšić potvrdio je u  intervjuu za “Dnevni avaz” da će s Marinkom Čavarom iz HDZ-a BiH najvjerojatnije sutra razgovarati o mogućnostima rekonstrukcije Vlade FBiH.

– Ti razgovori usmjereni su ka formiranju nove parlamentarne većine i prioriteta koje će ta većina podržavati u Vladi – kaže Nikšić.

Nikšić je kazao i kako su iz krugova SDA i “one najuže klike oko predsjednika Tihića pakirali SDP-u montirane afere poput državnog udara i reketa, pa smo optuživani i za nacionalne izdaje i za mnogo štošta”.

-Prema onome što smo znali, te montaže dolazile su upravo iz kuhinja nekih sigurnosnih struktura oko Tihića. Očito su nakon izvjesnog vremena oni ponovo preuzeli primat u SDA i oni su ti koji kreiraju tamo mišljenje i očito oni su ti koji se boje ovih procesa i promjena, poput oduzimanja nelegalno stečene imovine, revizije privatizacije i bilo kakve reforme. Kad je u pitanju borba za javna poduzeća, opredijelili smo se da radimo kao tim i nismo iznosili prljavi veš. No, vrlo je interesantno da su pozicije u “BH Telecomu”, “BH Pošti”, Tvornici duhana Sarajevo, Razvojnoj banci, “Cestama”, “Slivu rijeke Save” bile pozicije za koje se predsjednik SDA Tihić bukvalno lavovski borio da i dalje ostanu pod kontrolom ljudi iz SDA. To im je najvažnije bilo da se ne dira. Najveći problem je nastao kada smo mi insistirali da unutar tih poduzeća ima i drugih struktura i ljudi.

Upitan kako tumači stavove NSRzB-a i kakve su mogućnosti da ta stranka ostane u vlasti, s obzirom na zahtjev HDZ-a da svih pet hrvatskih mjesta u Vladi pripadne HDZ-u Nikšić je izjavio:

– Svi mi možemo doći s nekim svojim stavovima, ali na kraju treba naći zajednički. Što se tiče funkcioniranja platforme, treba reći da je NSRzB, također, bila jedan od ključnih faktora koja je dala svoj doprinos, ali u posljedne vrijeme i s njima su se počele događati određene stvari. Podsjetit ću vas da njihov klub nije podržao izvještaj o izvršenju proračuna, što smo mi okarakterizali kao izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH. Što se tiče raspodjele ministarskih mjesta, to će se završavati na razini rukovodstava stranaka, sada je najvažnije utvrđivanje prioriteta, izjavio je Nikšić za Dnevni avaz.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ne natjecanju za pjesmu Eurovizije (ESC) u Švicarskoj

Švicarska narodna stranka i Demokratska unija (EDU) najavile su referendume protiv državnih davanja EUROSONGU u Bernu, Baselu, Ženevi i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -