Published On: Sri, lis 24th, 2012

Nikolić odgovorio Izetbegoviću: Ja sam zabrinut za BiH

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odgovorio je na otvoreno pismo koje mu je jučer uputio predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, zbog njegove izjave da “Bosna polako nestaje pred našim očima” i ranijih Nikolićevih izjava kojima je negirao genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici.

U priopćenju Predsjedništva Srbije, koje prenosi dopisnik agencije Anadolija, navedeno je da se izjava Nikolića o tome da “BiH nestaje pred našim očima” ne može tumačiti drugačije osim kao izraz njegove zabrinutosti zbog lošeg funkcioniranja institucija države BiH, što je, dodaje se, nepodijeljeno mišljenje cijele međunarodne zajednice.

Povodom Izetbegovićevog otkazivanja učešća na trilateralnom sastanku u Turskoj, gdje su se trebali sastati predsjednici Turske, Srbije i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Nikolić je priopćio da je “učešće na tom sastanku plod nesporazuma i da taj sastanak nikada nije ni bio dogovoren”.

Iz Predsjedništva Srbije je priopćeno da je “predsednik Nikolić još krajem prošlog tjedna obavijestio domaćina, Tursku, da zbog obveza neće biti u mogućnosti sudjelovati na trojnom sastanku”.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću otvoreno pismo, u kome ga je optužio da “grubo nasrće na BiH i vrijeđa njene građane”. ( Anadolija)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare