Published On: Pet, stu 24th, 2017

NIKOLA TESLA: Dosad neviđena izložba u Hrvatskoj

ni2

Od Smiljana i Karlovca do Europe, a zatim do brodom do Amerike i New Yorka. Jedinstveno putovanje kroz Teslin život donosi susret s nizom izuma – od prvog kinetoskopa do plazma kugle. Bio je veliki čovjek iz malog mjesta: Njegova smrt i danas je misterij, a mnoge su mu ideje ukradene.

Senzacija posvećena Nikoli Tesli: Prvi smo ušli na izložbu kakva dosad nije viđena u Hrvatskoj. “Ono što smo htjeli napraviti je kreirati život iz budućnosti. Htjeli smo prikazati što će sve zbilja ljudi moći raditi zahvaljujući tehnologiji koju Tesla nije izmislio, ali je na neki način uveo”, objasnila je Helena Bulaja, autorica i kustosica izložbe.

U Teslopolisu je moguće popeti se na vrh svijeta i baciti pogled na zvijezde. Sve je moguće bez pomoći bilo kakvih naprava. Posjetitelji, objasnila je Bulaja, “zbilja ulaze u jednu virtualnu stvarnost koja se rastvara prema njima i koja svakim korakom ih iznenađuje”.

Ova će izložba prilika da se vide originalni Teslini predmeti, poput njegovog dnevnika ili školske klupe za kojom je sjedio. Svakog posjetitelja dočekat će tablet s audio vodičem koji će ga voditi kroz izložbu. Izložba se otvara u subotu, 25. studenog.

dnevnik.hr

Više o izložbi –> Multimedijska izložba Nikola Tesla – Mind from the Future

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x