NICE! Ratni zločinac dekan na Američkom univerzitetu u Sarajevu?

Nevladina organizacija “Croatia libertas” uputila je Otvoreno pismo američkom veleposlaniku u BiH Patricku Moonu, u kojem ga upozorava “kako je osumnjičenik za djela ratnih zločina Selmo Cikotić nad kojim se vodi istražno-kazneni postupak za djela ratnih zločina nad hrvatskim civilima i ratnim zarobljenicima dekan na Američkom univerzitetu u Sarajevu i ujedno predstavlja BiH kao bivši ministar obrane na NATO Summitu u Budvi”.

“Takva osoba”, kaže se u Otvorenom pismu, “ne može voditi NATO Summit “2BS” i biti dekan Američkog univerziteta u Sarajevu i ovim putem najoštrije prosvjedujemo zbog davanja podrške osumnjičeniku za ratne zločine nad hrvatskim civilima i ratnim zarobljenicima u Središnjoj Bosni”.

“Također, ovim putem javno pozivamo i Visokog predstavnika Valentina Inzka, koji je također predstavnik na istom Summitu “2BS” da se javno ogradi i ispriča hrvatskom narodu zbog davanja potpore osumnjičeniku za ratne zločine s kojim dijeli isti konferencijski stol”, stoji u priopćenju Nevladine organizacije “Croatia Libertas”. (Dnevnik.ba/fena)