Čović: Mostar je stožeri grad Hrvata, HDZ nema koalicijskih partnera izvan hrvatskog naroda

Mostar je stožerni grad hrvatskoga naroda u BiH i pozivamo sve zajedno da ga grade s nama. Hrvatski narod treba odlučiti tko će ga predstavljati, a HDZ BiH nema koalicijskih partnera izvan hrvatskoga naroda, kazao je uz ostalo, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović govoreći na svečenoj akedmiji u povodu 22- obljetnice osnutke stranke na čijem je čelu.

Predsjednik mostarskog odbora HDZ BiH Slađan Bevanda kazao je kako se Gradski odbor HDZ-a BiH  i pored svih poteškoća i nepoznanica ozbiljno priprema za predstojeće lokalne izbore jer je svjestan da se sudbina hrvatskoga naroda u BiH rješava upravo u Mostaru i nitko ignorantskim ponašanjem ili neradom nema pravo ugroziti sudbinu naroda. 

– Strateški cilj HDZ-a BiH i na ovim lokalnim izborima u gradu Mostaru mora biti i jeste osvajanje većine u Gradskom vijeću i izbor gradonačelnika iz reda hrvatskoga naroda, odnosno iz reda HDZ-a BiH, kazao je u govoru predsjednik GO HDZ-a BiH Mostara Slađan Bevanda.

U Mostaru će se danas održati sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ BiH na kojojće se zauzeti stav oko rekonstrukcije Vijeća ministara, te, kako se očekuje uvijeta za koaliranje HDZ BiH sa SDP-om i SBB-om na federalnoj razini te prekompoziciji vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj i Srednjebosanskoj županiji.

Koalicijski partner HDZ BiH HDZ 1990 o istoj temi zauzet će stav u petak za kada je zakazana sjednica Središnjeg odbora ove stranke.(VLM. / R. I. / Dnevnik.ba)

more recommended stories