Published On: Sri, lip 6th, 2012

Dodik: Odnosi sa Srbijom će se pogoršati uđe li Čedo Jovanović u Vladu Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ne očekuje nikakvo pomirenje s liderom LDP-a Čedomirom Jovanovićem, niti njegovu ispriku zbog stavova koje iznosi o RS i dodao da isprike nisu dovoljna garancija da u Vladi Srbije neće zastupati politiku protivnu interesima srpskog naroda preko Drine.

Dodik je u razgovoru za list “Danas” ponovio da ne podržava formiranje vlade u Beogradu u kojoj bi bio LDP, kao i da bi se u tom slučaju mogli pogoršati odnosi Srbije i RS.

On je kazao da podržava “jaku i modernu Srbiju, ali Jovanović ne može predstavlja dio takve slike zemlje”.

“Vidimo opasnost od učešća LDP-a u novoj Vladi Srbije, jer njihov lider servira strancima, tako da će im samo klimati glavom i raditi ono što mu kažu, što može biti otežavajući faktor u suradnji Srbije i Republike Srpske”, smatra Dodik.

On je rekao da ne želi ulaziti ni u kakve špekulacije u vezi s formiranjem buduće Vlade Srbije, kao i da se “svakodnevno bori za status Srpske” i jačanje njene autonomije.

“U skladu s tim, navikao sam na mnoga osporavanja iz Sarajeva, ali ne očekujem da slične izjave stižu i iz Beograda. Čedomir Jovanović predstavlja političku opciju koja je propala u svijetu, tako da mislim da može biti pogubna i za Srbiju”, kazao je Dodik.

Podsjetimo, do sukoba Jovanovića i Dodika došlo je nakon što je lider LDP-a izjavio kako je republika Srpska genocidna tvorevina.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare