Published On: Pon, tra 4th, 2022

NEUSPJELI kandidat za predsjednika Srbije: “Od svih Srba najgori su Hrvati, Hrvatska je avnojevska tvorevina”

Jedan od onih koji će u Vučiću pokušati uzeti titulu predsjednika, barem formalno, jest i Miša Vacić, prvi čovjek Srpske desnice. Naime, mnogi analitičari ga opisuju kao “karikaturalnog desničara”,  Vučićevog igrača, čija je uloga samo preoteti koji glas od “iskrene” oporbe, piše dnevno.hr.

O karikaturalnosti govori i to da je Vacić sredinom ožujka pred Republičku izbornu komisiju stigao u blindiranom džipu s ruskim tablicama, u pratnji više desetaka vozila sa srpskim i ruskim zastavama i uz bakljadu. Podnio je kandidaturu za predsjednika tvrdeći da jedini daje “punu podršku Rusiji” za njezinu “specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini”.

O toj karikaturalnosti svojedobno je govorila i Milica Đurđević Stamenkovski, iz rivalne desničarske frakcije Zavetnici (i za nju govore da je Vučićeva igračica) koja o njemu kaže: “On kao da je izašao iz Bulajićevih filmova o četnicima i iz članaka koje su strani mediji pisali o srpskom narodu pokušavajući nas etiketirati kao one koji ne poznaju prilike, povijest i koji neprimjerenim riječima pokušavaju na sebe privući pažnju”.

S Vučićem se Vacić zna barem desetljeće i pol, još od skupa podrške Ratku Mladiću. Zajedno su lijepili plakate s imenom ratnog zločinca na zgradu televizije B92 na Bulevaru Zorana Đinđića. Vučić tada još nije bio na vlasti, bio je tek visoki dužnosnik Srpske radikalne stranke (SRS). “Vučića sam upoznao kad je lijepio plakate Bulevar Ratka Mladića, čime je zaštitio uhapšene momke koji su to radili prije njega”, ispričao je svojedobno Vacić.

Vacić je “slavu” stekao kao aktivist u ultradesničarskom pokretu SNP 1389, gdje je najprije obavljao poslove glasnogovornika, da bi potom, po različitim tumačenjima, postao lider ovog pokreta ili bar jedne od njegovih frakcija koje su sve u imenu sadržavale godinu Kosovskog boja. Ipak, njegova prva politička avantura nije dugo trajala – poslije loših rezultata na beogradskim izborima 2014. godine podnio je ostavku na čelo pokreta i, kako je rekao, napustio politički život.

Na svjetla pozornice vratio se 2017. godine kao putnik u ikonama oslikanom vlaku koji je iz Beograda krenuo za Kosovsku Mitrovicu u “režiji” državnog Ureda za Kosovo i Metohiju, kada je dijelio vizitke na kojima je pisalo da je zaposlen ondje.

U tom svojstvu gostovao je i na televiziji N1, u intervjuu koji je pribavio slavu i njemu i voditeljici Minji Miletić – zbog leksičkih grešaka i neobične zbunjenosti gosta, kao i negativnog odgovora voditeljice na Vacićevu molbu da dobije čašu vode dok intervju traje. Ubrzo nakon intervjua dobio je otkaz.

“Bio sam savjetnik u Vladi četiri mjeseca i shvatio sam da kao savjetnik možeš napraviti više za četiri mjeseca nego na prosvjedima na ulici za deset godina”, izjavio je za BBC.

O kakvom je političaru riječ, dovoljno je spomenuti anegdotu prilikom osnivanja šabačkog ogranka Srpske desnice. Tada je poručio  gradonačelniku tog grada Nebojši Zelenoviću da će ga protjerati s funkcije u zatvor i organizirati kavez u tom gradu gdje će ga građani moći pljuvati, pa je cijelu slučaj završio na Javnom tužiteljstvu.

Kad tako govori o Srbima, onda možete misliti kakvo mišljenje ima o Hrvatima.

“Od svih Srba, najgori su Hrvati. Nemoguće je da se s Hrvatima vodi bilo kakva civilizirana rasprava, nema dijaloga. Oni Srbe mrze podjednako i prije i nakon “Oluje”. Nakon etničkog čišćenja koji su oni izveli pogromom Srba ‘95. ni za jotu se nije smanjio opseg mržnje prema nama, isto nas mrze bez obzira na to što su nas protjerali”, mrtav hladan je izjavio jesenas gostujući u jutarnjem programu televizije Happy.

Inače, za Hrvatsku smatra da je potpuno neprirodna.

“Srbi su ‘91. činili jednu četvrtinu stanovništva i zauzimali prostor na kojem su apsolutna većina od jedne trećine prostora Republike Hrvatske. Republika Hrvatska je kao jedna avnojevska tvorevina potpuno neprirodna, gdje granice nisu vučene na etničkom principu već onako kako su komunističke glavešine na AVNOJ-u i imale za naum da dobar srpskog nacionalnog bića pridodaju tu, jer dok je sve to bila Austrougarska ispred Slavonije je išao srpski poslanik, ispred Dalmacije srpski, samo je iz prostora koji zauzima Zagorje bio etnički Hrvat”, ispalio je.

guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
TTTMujo..
TTTMujo..
1 mjesec prije

Kako god..Covek je potpuno u pravu..
A nepobitna mu je tvrdnja..da je mrznja u Croata prema Srbima i Rusima…urodjena i odgojena..tezi tj najtezi oblik umobolne sizofrenije..

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  TTTMujo..
1 mjesec prije

..ako je netko najgori ,onda je onaj od kojeg je taj gori također loš..😁

TTTMujo..
TTTMujo..
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Logika ispravna..mada..dodaj..za prve..
Uticaj Nemacke..Germana ostalih..Vatikana katolickog..lazi lazi i lazi..proizasle iz
Kompleksa nize vrednosti u odnosu na Slovene u umnom i duhovnom poimanju i bitisanju..
No naravno posto su danasnji Croati 90% poreklom od Srba..pravilan ti je zakljucak..zasto se to desilo..
Moja teorija je da se na cistoj podlozi sve primi..pa i korov

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  TTTMujo..
1 mjesec prije

Svetosavci su korov Evrope i svijeta…😀

TTTMujo..
TTTMujo..
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 mjesec prije

Jedini civilizovani narod..Srbi..
Ostalo jos na nagonsko-animalnom nivou..

Derim
Derim
Šta ti kažeš na ovo?  TTTMujo..
1 mjesec prije

Ako su Hrvati 90% porijklom od Srba a svi znamo da su Srbi 90% porijeklom od Turaka znaci da na Balkanu ima 90% Turaka.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
1 mjesec prije

A to znači da su genetski potomci BOSNJAKA..
To nisam rekao već i onaj srpski gebels sa CPT. Pošto mu je jezik brzi od pameti našli su ga ppdloje u zvornickom jezeru…metak Arkanovaca..

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  TTTMujo..
1 mjesec prije

Pravi si Mujo !!!

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  nisam kriv
1 mjesec prije

On je Danilo v

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  TTTMujo..
1 mjesec prije

Na ghovnima najbolje raste kopriva i korov

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  TTTMujo..
1 mjesec prije

Tako je. Mržnja Vatikana i Katolika prema Paravoslavima je tolika da ih npr Poljaci, Česi, Mađari primaju milijune -pravoslavnih izbjeglica izjeglih od braće Rusa pravoslavaca jer ti Ukrainci nikako da shvate da je “bratska” batina zapravo za njih nešto najbolje.
U ovom tvom komentaru se ogleda sva bijeda i besmisao srbijanske mitomanije

Humac
Humac
Šta ti kažeš na ovo?  TTTMujo..
1 mjesec prije

Vas možemo ili ne mrziti ali što Ruse trpaš u isti koš?Ako natežemo za Ukrajince ne znači da mrzimo Ruse,naravno da ih ne mrzimo.

odron
odron
1 mjesec prije

U pravu je. Hrvatska je avnojevska tvorevina. Zato ćemo doći do Subotice i Zemuna..da ispravimo tu glupost.