Srijeda, 17 srpnja, 2024

Nemoguća misija 5: Protokol Mostar

Must Read

bigger (22)Nakon što je Valentin Inzko, u pismu, Gradskom vijeću Mostara praktički naredio da obustavi rad, ovaj grad je polako počeo ulaziti u stanje anarhije.

Predsjednik Gradskog vijeća Murat Čorić je na godišnjem odmoru, njegovi zamjenici dolaze na posao, ali nemaju što raditi. Sasvim je sigurno kako ovo Gradsko vijeće više neće donositi odluke jer pitanje mandata još uvijek nije riješeno.

“Dopis Parlamentu BiH oko razrješenja pitanja mandata Vijeća još uvijek nije poslan, a ne vjerujem da će to biti učinjeno. Vijećnici čekaju da se okončaju pregovori oko Mostara, te održe lokalni izbori. Nakon toga će predati mandate svojim nasljednicima”, rekli su sugovornici mostarskog lista.

Sva odgovornost se sada prebacuje na mostarsku Gradsku upravu i gradonačelnika Ljubu Bešlića čiji mandat još uvijek službeno traje i nije upitan. Ipak, sigurno je kako Gradska uprava ne može sama donositi važne odluke.

“U ovakvoj situaciju se sjednice Gradskog vijeća ne mogu održavati. Ne možemo na sebe preuzeti odgovornost donošenja odluka, a s druge strane nema nikoga tko bi mogao produžiti mandat Vijeću i osigurati normalno funkcioniranje grada”, rekao je zaVečernji list dopredsjednik Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović.

Da je usvojen prijedlog HDZ-a BiH o donošenju proračuna grada za 2013. prije isteka mandata vijećnicima, sada bi stanje bilo daleko bolje. Usvojen je samo rebalans proračuna za ovu godinu, tako da će Mostarci s velikom neizvjesnošću ući u 2013.

Također, ostalo je neriješeno mnogo drugih pitanja, kao što je pronalazak strateškog partnera za Zračnu luku Mostar, pitanje MO Parkinga, kao i niz drugih problema. Trenutačno ih u Mostaru nema tko riješiti, pa je jasno kako će ovi procesi biti obustavljeni do daljnjeg.

S obzirom na situaciju oko pregovora o promjenama Statuta Mostara, za očekivati je kako će ovakvo stanje u gradu ostati još dugo. Izbori u veljači se sada čine kao nemoguća misija.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -