Utorak, 16 travnja, 2024

NEMA RAZGOVORA: Demonstranti su ušli u zgradu Vlade TK, traže smjenu i šlus…

Must Read

Krenuo je napad demonstranata na zgradu Vlade TK. Policija ne reagira na napade. Oštećeni su i viši katovi zgrade. Klix.ba javlja kako se na ulicama nalazi blizu 10.000 građana. Na žalost iako se prosvjedi događaju samo na onom dijelu BIH koji je bio pod kontrlom nelegalne i neustavne etnički homogenizirane ABIH , dok se na području koji je bio pod okupacijom iVRS i HVO-a ne događa ništa osim manekenskih šetnjih NVO organizacija u Banjaluci i Mostaru naivni mediji iz Hrvatske , kojima je očito u toj zemlji dosadno pompozn prenose kako se prosvjedi masovno šire po cijeloj BIH.

 

Karta prosvjeda koju je objavio Klix, zorno naime ocrtava kartu Bošnjačkog entiteta u BIH. Iako je Bošnjačka Samouprava , proglašenjem Platfome proglasila vlast na cijelom teritoriju FBIH od Hrvata u FBIH ne može se očekivati solidarnost prema ovim prosvjedima.

Naime nakon što  je platforma s Inzkom Hrvate uskratila za predstavničku demokraciju na federalnoj razini to kasnije nužno  definira njihov odnos prema političkim promjenama i društvenim vrijednostima u FBIH.Čudi međutim zašto se sa  bošnjačkim građanima ne  solidariziraju oni koji su s njima predstavljeni u vlasti glasači HSP-a i radnici mesne industrije Lijanovići te oni koji su Lijanovićima prodavali glasove za 100KM. Čudi što na prosvjedima nema Živka Budimira, Emila Karamatića, Ćane Primorca, Zvonka Jurišića i njegovog šure, Vjekoslava Čambera i ostalih hrvatskih političkih janjičara koji su za malo fotelja prodali konstitutivnost hrvatskog naroda u FBIH.

Demonstranti su također bacali kamenje, dimne bombe i petarde prema policiji i na zgradu kantonalne vlade u Tuzli, javila je RTV Slon Tuzla.

Sindikalni predstavnici tvrtki koje prosvjeduju pred zgradom Vlade TK novinarima su kazali kako ne žele nikakve pregovore, već samo traže smjenu Vlade TK. Kazali su kako danas neće ići na razgovore sa premijerom TK Seadom Čauševićem.

Mirnes Ajanović, odvjetnik jednog od organizatora prosvjeda u Tuzli Aldina Širanovića, izjavio je danas na konferenciji za novinare da je policija protiv njegovog klijenta koristila prekomjernu silu.

Širanović je rekao da nema pregovora sa kantonalnom Vladom, ali i da on osobno ne podržava nasilje, javila je Srna.

Prosvjedima se danas pred Vladom TK priključila i Koordinacija boračkih udruženja Općine Tuzla.

Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona priopćilo je kako se operativnim radom na terenu došlo do saznanja da demonstranti po pojedinim trgovinskim radnjama u Tuzli kupuju solnu kiselinu i kreč u prahu, u namjeri da ih upotrijebe u današnjim demonstracijama.

”Ovim putem želimo skrenuti pažnju građanima na veoma štetno i po život opasno djelovanje navedenih supstanci, te ih pozivamo da ne sudjeluju u korištenju istih protiv službenika policije’‘, priopćila je Press služba MUP-a TK.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -