Utorak, 28 svibnja, 2024

ANDRIĆEM PROTIV LAŽI: Pet kantona u FBIH i RS zabranit će emitiranje Sulejmana Veličanstvenog

Must Read

Pet  federalnih jedinica, kantona,  koje tvore FBIH, te Republika Srpska uskoro će zabraniti emitiranje OBN-ove serije Sulejman Veličanstveni zbog toga što se serija kosi sa najelementarnijim obrazovnim činjenicama prema kojima se provodi obrazovanje u tim kantonima i manjem BH entitetu. Naime, postavlja se pitanje čemu svrha obrazovanja i znanosti, čemu izučavanje povijesti,  kada jedan mass medij masovno dezinformira javnost činjenicama koje ne stoje. Kako nam je kazala ministrica u jednoj od hrvatskih federalnih jedinica u FBIH  i massmediji sudjeluju u procesu obrazovanja naše djece i sveukupne javnosti. Ako obrazovni sustav tvrdi da je 2+2=4 a televizija nas uči da je 2+2=5 onda se takav program mora zaustaviti. Tu se ne radi ni o kakvoj cenzuri nego o odgovornosti prema BH javnosti, prema društvu koje obrazujemo  i zaustavljanju informativnog i svakog drugog povijesnog šunda.
U našem školskom programu jasno stoji da su Otomani bili agresori na ovu zemlju. Otomansko nasljeđe u BIH bolno je nasljeđe puno dubokih rana i s tim nasljeđem se ovo društvo nikada nije jasno suočilo izričiti su u ministarstvu nauke i sporta Republike Srpske.
Slično razmišljaju ministri Posavske, Hercegovačkoneretvanske  i Zapadnohercegovačke federalne jednice.
Poznati ekspert za pitanja Balkana i jugoistočne Europe Justin Bieber kazao nam je da niti jedna moderna zemlja Europe sebi ne bi dozvolila da joj najopopularnija serija na TV kućama bude romantizirana verzija o životu i djelu jednog najobičnijeg silovatelja i koljača kojeg turski producenti nastoje predstaviti kao plemenitog osvajača.
Zanimljivo je da i u Srednjobosanskom kantonu, u kojem bošnjaci čine relativnu većinu razmišljaju jako slično. U Travniku verziskom gradu , nekadašnjoj prestolnici Otomanskog carstva u BIH s koljena na koljeno prenose se narodne predaje o turskom zulumu, te o otporu bosanske raje, svih triju vjera, prema stranom okupatoru, te je ministar ovog kantona blizu odluke da posluša zahtjeve čelnika hrvatskih općina u toj federalnoj jedinici.
Istovremeno sa zabranom koja bi trebala usljediti idućeg mjeseca, čim se izglasuje izmjena zakona o obrazovanju, kojim će se kantonalna ministarstva skupa sa ministarstvom RS-a proglasiti nadležnima za medijsku politiku koja zadire u obrazovanje, potpisalo bi se zajedničko financiranje medijskog projekta, dugometražnog filma “Koljač od Stambola” koji bi prema Andrićevim rukopisima prikazao istinsku surovost otomanskog režima u Našoj zemlji. Film bi trebao otvoriti i polemiku o budućoj tužbi građana BIH protiv Turske, budući da se njihov premijer javno deklarirao kao netko čiji je otac nacije upravo otomanski osvajač.
Upitan da prokomentira ove patriotske zahtjeve 5 federalnih jedinica i Republike Srpske koji na ovaj način štite patriotsko lice BIH, nastojeći da se BH javnost sučio s antipatriotskim djelovanjem OBN-a poznati bošnjački historičar Muhamed Filipović nije htio dati nikakav odgovor.
Pozvan da prokomentira patriotske zahtjeve 5 federalnih jedinica u FBIH i Republike Srpske, koji na ovaj način propagiraju patriotski otpor građana BIH protiv antipatriotskih centara u Sarajevu koji skupa sa turskim lobijem u našoj zemlji guraju povijesne neistine, poznati sandžački patriot Bosne i Hercegovine, Ejup Ganić također je odbio dati bilo kakav komentar.
Zanimljivo, i Sedam patriota SKOJA,  Komšić, Sefer Halilović, Hanka Paldum, Ivo Komšić, Nerin Dizdar te Amer-Baghtyar također su odbili komentirati ovo profašističko i antipatriotsko djelovanje OBN-a u našoj Jednoj jedinoj.
Patriotizam u BIH očito poprima neke nove konture. Dok dojučerašnji patrioti Bosne Bosancima, kada se postavi pitanje odnosa prema Otomanima, kategorički šute.
poskok.info

napomena: Tekst je aktivistička intervencija
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -