Published On: Sub, pro 8th, 2012

ANDRIĆEM PROTIV LAŽI: Pet kantona u FBIH i RS zabranit će emitiranje Sulejmana Veličanstvenog

Pet  federalnih jedinica, kantona,  koje tvore FBIH, te Republika Srpska uskoro će zabraniti emitiranje OBN-ove serije Sulejman Veličanstveni zbog toga što se serija kosi sa najelementarnijim obrazovnim činjenicama prema kojima se provodi obrazovanje u tim kantonima i manjem BH entitetu. Naime, postavlja se pitanje čemu svrha obrazovanja i znanosti, čemu izučavanje povijesti,  kada jedan mass medij masovno dezinformira javnost činjenicama koje ne stoje. Kako nam je kazala ministrica u jednoj od hrvatskih federalnih jedinica u FBIH  i massmediji sudjeluju u procesu obrazovanja naše djece i sveukupne javnosti. Ako obrazovni sustav tvrdi da je 2+2=4 a televizija nas uči da je 2+2=5 onda se takav program mora zaustaviti. Tu se ne radi ni o kakvoj cenzuri nego o odgovornosti prema BH javnosti, prema društvu koje obrazujemo  i zaustavljanju informativnog i svakog drugog povijesnog šunda.
U našem školskom programu jasno stoji da su Otomani bili agresori na ovu zemlju. Otomansko nasljeđe u BIH bolno je nasljeđe puno dubokih rana i s tim nasljeđem se ovo društvo nikada nije jasno suočilo izričiti su u ministarstvu nauke i sporta Republike Srpske.
Slično razmišljaju ministri Posavske, Hercegovačkoneretvanske  i Zapadnohercegovačke federalne jednice.
Poznati ekspert za pitanja Balkana i jugoistočne Europe Justin Bieber kazao nam je da niti jedna moderna zemlja Europe sebi ne bi dozvolila da joj najopopularnija serija na TV kućama bude romantizirana verzija o životu i djelu jednog najobičnijeg silovatelja i koljača kojeg turski producenti nastoje predstaviti kao plemenitog osvajača.
Zanimljivo je da i u Srednjobosanskom kantonu, u kojem bošnjaci čine relativnu većinu razmišljaju jako slično. U Travniku verziskom gradu , nekadašnjoj prestolnici Otomanskog carstva u BIH s koljena na koljeno prenose se narodne predaje o turskom zulumu, te o otporu bosanske raje, svih triju vjera, prema stranom okupatoru, te je ministar ovog kantona blizu odluke da posluša zahtjeve čelnika hrvatskih općina u toj federalnoj jedinici.
Istovremeno sa zabranom koja bi trebala usljediti idućeg mjeseca, čim se izglasuje izmjena zakona o obrazovanju, kojim će se kantonalna ministarstva skupa sa ministarstvom RS-a proglasiti nadležnima za medijsku politiku koja zadire u obrazovanje, potpisalo bi se zajedničko financiranje medijskog projekta, dugometražnog filma “Koljač od Stambola” koji bi prema Andrićevim rukopisima prikazao istinsku surovost otomanskog režima u Našoj zemlji. Film bi trebao otvoriti i polemiku o budućoj tužbi građana BIH protiv Turske, budući da se njihov premijer javno deklarirao kao netko čiji je otac nacije upravo otomanski osvajač.
Upitan da prokomentira ove patriotske zahtjeve 5 federalnih jedinica i Republike Srpske koji na ovaj način štite patriotsko lice BIH, nastojeći da se BH javnost sučio s antipatriotskim djelovanjem OBN-a poznati bošnjački historičar Muhamed Filipović nije htio dati nikakav odgovor.
Pozvan da prokomentira patriotske zahtjeve 5 federalnih jedinica u FBIH i Republike Srpske, koji na ovaj način propagiraju patriotski otpor građana BIH protiv antipatriotskih centara u Sarajevu koji skupa sa turskim lobijem u našoj zemlji guraju povijesne neistine, poznati sandžački patriot Bosne i Hercegovine, Ejup Ganić također je odbio dati bilo kakav komentar.
Zanimljivo, i Sedam patriota SKOJA,  Komšić, Sefer Halilović, Hanka Paldum, Ivo Komšić, Nerin Dizdar te Amer-Baghtyar također su odbili komentirati ovo profašističko i antipatriotsko djelovanje OBN-a u našoj Jednoj jedinoj.
Patriotizam u BIH očito poprima neke nove konture. Dok dojučerašnji patrioti Bosne Bosancima, kada se postavi pitanje odnosa prema Otomanima, kategorički šute.
poskok.info

napomena: Tekst je aktivistička intervencija
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare