Četvrtak, 18 srpnja, 2024

NEKI OPAKI TUZLANSKI “FRONT” : Inzko da odstupi, i preda mjesto sposobnijem iz “prostitutke Europe”

Must Read
Udruženje „Front“ poziva visokog predstavnika Europske unije za BiH Valentina Inzka da pred domaćom i međunarodnom javnošću prizna vlastitu nesposobnost u provedbi zadaća koje su mu nametnute Aneksom 10 Daytonskog mirovnog sporazuma, čime je Bosnu i Hercegovinu doveo pred “samu ivicu građanskog rata”.

Višegodišnje pasivno posmatranje destrukcije Mirovnog sporazuma za BiH od strane Milorada Dodika i njegovih jataka u liku Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, mogući je dokaz da je Valentin Inzko glavna poluga za konačno rušenje Bosne i Hercegovine kao međunarodno priznate države, sa najgorim mogućim scenarijem – građanskim ratom.

Dokaz ovoj sumnji je i njegova indolentnost u povodu najave Milorada Dodika da će RS u skorije vrijeme aktivirati rezervni sastav policije, kako bi spriječili mogući napad Bošnjaka na RS nakon izricanja presude zločincu Radovanu Karadžiću.

Ovaj potez Milorada Dodika mnogo je gori od bilo kojeg poteza njegovih prethodnika, a koje su prijašnji visoki predstavnici u skladu sa Bonskim ovlaštenjima uklanjali sa političke scene u BiH.

Šutnja i pasivnost Valentina Inzka građanima BiH daje do znanja da glavnu ulogu u destrukciji BiH i iniciranju novih sukoba među građanima, igra upravo Europska unija i Međunarodna zajednica.

Zbog svih navedenih činjenica, predlažemo gospodinu Inzku da na vrijeme svoje mjesto prepusti osobi koja će imati hrabrosti da u skladu sa Aneksom 10 Daytonskog mirovnog sporazuma na vrijeme zaustavi namjere Milorada Dodika da započne nove krvave sukobe u BiH, očigledno pod pokroviteljstvom najstarije svjetske prostitutke – Europe, stoji u saopćenju Udruženja Front.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -