Published On: Sri, srp 7th, 2021

Ne postoji razlika između Mladićevog murala i SDP/SDA morala. Njihove izjave su antidaytonski mural panislamizma…


Suočavanje s ratnim zločinima, oduzimanje prava građanstva zločincima, pomirba, povratak, osiguranje dostojanstva obiteljima poginulih te šansa obiteljima raseljenih neki su od osnovnih ciljeva Aneksa 10 Daytonskog sporazuma koji govori o povratku izbjeglih i suočavanju s ratnim posljedicama.

Poštivanje Ustava, konsocijacijskih principa koji omogućavaju malobrojnijem narodu u FBIH zaštitu od šovinizma, lakrdijaštva, SDP islamizma, SDA neoosmanizma i terorističkog panislamizma Šefika i Bakira neki su od osnovnih postulata Aneksa 4 Daytonskog sporazuma te osnovni postulati Washingtonskog sporazuma koji je danas Ustav Federacije.

I SDA i SDP potpisali su da će poštivati Ustav BIH te međunarodne povelje. Dužni su se podrediti BH zakonima i BH Ustavu točno kao i idiot koji je postavio Mladićev mural.

No dok oko murala Inzko luduje, s druge strane brutalne nacističke izjave Nermina Nikšića niti najmanje ga nisu zasmetale. Posve mu je normalno da ovaj čovjek smatra kako je popunjavanje hrvatskog kluba Doma naroda SDA političko pravo. A socijaldemokratom se zove.

Očito je da za islamističke partije u BIH ovaj Ustav ne vrijedi. Očito je da za islamističke zločine niti Haaški niti BH sudovi nisu nadležni. Pa se postavlja pitanje, što će nama država u kojoj jedna pravila vrijede za kršćane a druga za stranke kojima su Erdogan i El Fatih vrijednost koju žive  i koju nastoje provesti u BIH. Uvodeći nakon 100 godina novi milet sustav.

Naime iako Washingtonski sporazum to nalaže a Ustavni sud dodatno to traži, da apsolutnu većinu u hrvatskom klubu doma naroda nadzire upravo hrvatski narod, nacionalšovinistički  komunalni redar Nermin, pobjegao u Sarajevo iz Konjica, iz grada u kojem je počinjen kolektivni genetički ratni i poratni inženjering nad “kaurima”, u kojem su postojali čak i logori za djecu kaurske krvi, zaključio je da su citiramo “u SDA omogućili Hrvatima apsolutnu većinu u hrvatskom klubu Domu naroda  i da se bez njih tu ne može ništa uraditi”, izrekao je Nikšić.

Nema opaske po tom pitanju za srpski klub doma naroda. Jer  nacisti  Nikšiću kojem poželjna građanska kultura znači bošnjakizaciju hrvatskih i srpskih kolektivnih prava,  posve je ok da islamistička SDA ima apsolutnu većinu u klubu srpskog naroda.

Klubu istog srpskog naroda kojeg je SDA potpuno istrijebila s Prostora džihada. Zna Nermin tko je , kada i kojim povodom nazivao tako prostor Armije BIH. Nego mu “socijaldemokratska” maska ne dopušta da koristi taj “slavni” eufemizan prostora Armije BIH.

Podsjećamo, na ovu ogavnu nacističku rečenicu saudijski prinz Valentin Inzko još nije reagirao. Niti mu u SDA i SDP-u uopće pomišljaju dati dozvolu za to.

Isto tako, drugo nacionalšovinističko smeće, koje se u ratu istaknulo s organizacijom BH putovnica za Arape koji će potom 2001 pucati i na US građane Šefik Dž. izjavio je sljedeće:

Mi imamo problem funkcioniranja Doma naroda Parlamenta FBiH, a to se pokazalo na stanju u FBiH. Jedna stranka ima ključ da zaključa proces kao što je izbor Vlade FBiH. Zato trebamo govoriti o simetričnim rješenjima, kazao je Džaferović.

Konačno smo dobili i javno priznanje jednog od prvaka SDA. Oni, Mladi Muslimani iz SDA imaju problem poštivanja Ustava BIH. Imaju problem suživota. Imaju problem da poštuju ono što su sami potpisali da će poštivati. Konsocijaciju u FBIH.

U kojoj točno, jedna stranka, primjerice SDA, ima pravo zaključati proces formiranja Vlade FBIH, ako se osjeti ugrožena od HDZ-a ili hrvatske politike. To je naime, osnovni mehanizam svake konsocijacije. I Hrvati bez tog mehanizma sigurno ne bi ulazili u Federaciju.

Stoga bi bilo ok od islamističkih prvaka u Sarajevu da se konačno deklariraju kao i Šefik. Kao ljudi koji više ne priznaju Washingtonski i Daytonski mir.

To je ljudski i to je korektno. Ne vidimo apsolutno problem u tome, da netko tko je islamist, ko je netolerantan prema malobrojnijem iziđe i javno kaže: Da ja sam islamist i ne trpim drugačije.

To je daleko iskreniji pristup od stigmatizacije slabijih i malobrojnijih. Taj pristup samo jača mržnju Bošnjaka prema Hrvatima i Srbima. I oni to znaju. Kada optužuju Hrvate ili Srbe, oni svjesno jačaju nacionalšovinizam svog naroda prema dva manja naroda.

U političkom smislu radi se o umivenom govoru mržnje.

Muralu džihada, Bin Laden muralu puštenom u nemoralni velikobošnjački eter. Muralu koji Inzko voli.

U svakom slučaju, rahmetli političar iz Sarajeva, osuđeni islamist, koji je našu zemlju izdao na samrti, nazvavši je zemljom El Fatihovih sinova, i “ostavivši je u amanet Erdoganu” doista , da je živ mogao bi biti jako zadovoljan. Da mu je netko rekao da će socijaldemokratska partija Zlatka Lagumdžije završiti u rukama konjičkih džihadista i biti gora islamistička partija od SDA. on sam na prvu to ne bi vjerovao. No kad čovjek ima viziju, kad je uporan, kad posveti svoj život nekoj ideji, onda i plodovi sami dolaze. A Allah dragi opet, najbolje zna.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x