Published On: Sri, srp 7th, 2021

MANDIĆ: Predložili smo da Lekić bude premijer Crne Gore

Lider prosrpskog Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić je rekao je da su na sastanku vladajuće koalicije predložili da Miodrag Lekić bude premijer Crne Gore jer su nezadovoljni potezima sadašnje Vlade.

Mandić, kako je rekao, očekuje da će Krivokapić možda postaviti pitanje vlastitog povjerenja ili podnijeti ostavku, te smatra da bi Lekić bio dobro rješenje.

Demokratski front smatra, što je i predloženo, da mjesto premijera Crne Gore preuzme netko iz koalicije “Mir je naša nacija”, a da predsjednik Skupštine bude iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Mandić je naveo da su nezadovoljni nizom poteza koje je Vlada povukla za 200 dana.

“Veoma smo nezadovoljni odnosom prema našem narodu, s ekonomijom, ključnim politikama. Dobili smo veoma ružan odnos prema nama kao političarima, ali i ljudima koji su glasali za nas. Mi smo priopćili da želimo da se bira nova vlada”, rekao je Mandić.

Na pitanje je li prihvatljiva rekonstrukcija sadašnje Vlade, Mandić je odgovorio da nije.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković rekao je da su pokrenute mnoge ideje za prevladavanje političke situacije, jedna je ideja za rekonstrukciju, druga za izbor nove vlade.

U zgradi Skupštine Crne Gore danas je održan drugi sastanak predstavnika parlamentarne većine na kojem su se pokušavala pronaći rješenje za izlazak iz aktualne političke krize./Srna/HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x