Published On: Sub, svi 14th, 2022

NE OVO NIJE REKLA ČLANICA SDA: “BIH je američko dijete, isto kao i Kosovo”

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko u službenom je posjetu SAD-u. U američkom se Kongresu sastala s nizom republikanskih i demokratskih senatora i zastupnika.

– Moja je dužnost kao novoizabrane potpredsjednice Europske pučke stranke uspostaviti redovitije komunikacijske kanale s Predstavničkim domom i Senatom kako bismo kroz parlamentarnu diplomaciju koordinirali naše politike i odnose, ali isto tako kako bismo izbjegli neke situacije iz prošlosti kada nije bilo razumijevana između Europe i Sjedinjenih Država, komentirala je Zovko u razgovoru s novinarima u Washingtonu.

Sa sugovornicima na Capitol Hillu razgovarala je o ruskoj invaziji na Ukrajinu, euroatlantskom jedinstvu u potpori napadnutoj zemlji, pitanjima sigurnosti, energetskoj diversifikaciji i opskrbi hranom, te sigurnosti Zapadnog Balkana.

Zovko je razgovarala i s veleposlanikom Europske unije u SAD-u- Stavrosom Lambrinidisom, sugovornicima u washingtonskim think tankovima.

Na sastanku u State Departmentu s posebnim izaslanikom za zapadni Balkan Gabrielom Escobarom situacija glavna je teme bile kriza u Bosni i Hercegovini.

Njezin je dojam da su politički i diplomatski akteri u Washingtonu u ovom trenutku usmjereni isključivo na Ukrajinu, a zamrznuti konflikti poput situacije u BiH ostaju po strani.

– Uvijek govorimo o preventivnoj diplomaciji, a djelujemo samo kada krize eskaliraju, kazala je Zovko zaključivši kako politička kriza u BIH neće biti riješena bez snažnog angažmana Washingtona.

– Bosna i Hercegovina je „američko dijete“, isto kao i Kosovo, BiH i rješenje pitanja njezine stabilnosti je na akterima ovdje u američkoj politici. Ono što sam naglasila je da se ovo pitanje ne smije ostaviti da ga rješava State Department, znači na najnižim razinama, nego da se ono mora podići na više na razine i da se paralelno rješava, da se radi jedna politika preventivne diplomacije, politika koja će spriječiti da nastane kriza i u ovom području, istaknula je Željana Zovko, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica Europske pučke stranke./HRT/HMS/

  • Podsjećamo uvod krize u BIH nastao je s amandmanima Roberta Barya. Bio je Amerikanac. Prije tog američki diplomat Zimmerman uveo je BIH u krizu nagovorivši Aliju da povuče potpis s Cutilierovog plana koji je u BIH jamčio mir, jaku državnu vladu i nekoliko regija.
  • Upravo Amerikanci su podržali protuustavnu Alijansu i protuhrvatsku Platformu.  Bili su sukreatori tih vlada. Kršili su ljudska prava i slobodu govora.
  • Njhovi ambasadori. Jer u kolonijama ne moraš poštovati Prvi Amandman, Upravo Amerikanci su sponzorirali Lijanovića i njegovu korupciju. Amerikanci su tražili od hrvatske politike da ne diže galamu oko ubojstva Leutara. Amerikanci su mirno gledali kako se poslije tog ubojstva namještaju optužnice Hrvatima. Amerikanci su smjenili Čovića i doveli Križanovića.
  • Amerikanci su spremili zatvor Jelaviću za kojeg će Ustavni sud kasnije reći da se s pravom pobunio protiv Barryevih amandmana. Petritschevi amandmani na štetu Hrvate nisu mogli biti donešeni bez Amerikanaca. Amerikanci nikada u BIH nisu ustali protiv politike SDA, stranke koja je u BIH diplomaciju poslala člana Al Qaede.
  • I čiji su članovi sufinancirali Al Qaedu prilikom napada na WTC. Vjerovati da će US politika biti naklonjena narodu Petra Hercega, (američkog nacionalnog heroja iz Hercegovine koji je spasio stotine života US marinaca na Pearl Harburu) nakon svih ovih podataka, naprosto je naivno. Amerikanci u BIH podržavaju interese muslimanskih zemalja i otvoreno potiru i sotonizirau putem američkog N1, podružnice CNN-a srpski i hrvatski narod u BIH.
  • Sankcioniraju hrvatske i srpske medije te daju izjave za , primjerice portal Bakira Alispahića, koji je na US crnoj listi zbog proterorističkih aktivnosti.

Treba netko možda neko dodatno pojašnjenje?

Hrvati u BIH su za Stare Department BH Kurdi. Narod koji su iskoristili da se nametnu kroz Dayton. A potom su nas izdali i trguju s nama a Srbi su im dodatno atraktivna meta zbog moguće osvete Putinu preko njih.

Ovo su povijesne i političke činjenice. Kršćani u BIH su za Amerikance Indijanci Balkana. Domorodci koje je potrebno iskorijeniti kako bi se osigurao Lebensraum  Velikom Sponzoru  s Istoka.

Slobodarska nacija kojoj smo se divili i za koju smo umirali, u Pearl Harburum, na Iwo Jimi,  pa i tijekon napada na WTC (preko 10 Srba i Hrvata ubijeno je u tom napadu bivših suboraca Željka Komšića) postala je naš najgori donositelj ropstva.

I ne poštovana Željana, BIH nije i neće biti američko dijete. Nitko te nije ovlastio da to pričaš.

BiH je naša zemlja. Zemlja Harauvatha, Srba i Bošnjaka. zemlja slavne loze Kotromanića, koju načinište slavne  loze Šubića i loze Nemanjića, tada katolika. Loze iz koje je potekao najveći srpski svetac pravoslavlja. Sveti Sava.

Ovo je naša zemlja “naša” zastupnice. Naše dijete i naša majka.

Kao što je Amerika američka zemlja.

Ustav BIH nisu ispregovarali i potpisali , te potom u Parizu Ratificirali (Je li to znači da je BIH i francusko dijete?) Amerikanci nego Srbi , Hrvati i Bošnjaci. Preuzeli su uvjete mira, obveze  i prava. Nečija prava upravo ta Amerika svo vrijeme krši, predajući ih drugima , zavodeći nemir i kaos u NAŠOJ zemlji. Ne ameirčkoj zemlji. Nego u našoj.

Prije će biti, s obzirom tko je za kog dao veću žrtvu i veći doprinos, da je Amerika naše dijete.

 

guest
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
OdroN _ na _ puTu
OdroN _ na _ puTu
13 dana prije

G7 – Pozivamo sve stranke u zemlji da osiguraju održavanje općih izbora kako je predviđeno u oktobru.
U potpunosti podržavamo mandate visokog predstavnika Christiana Schmidta.

G7 (Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država )

vs

G2 +2 ( Hrvatska, Srbija + genocidna tvorevina, herceg bosna )

Ko o čemu, ZOVKO UVIJEK O POŠTENJU
Ko o čemu, ZOVKO UVIJEK O POŠTENJU
Šta ti kažeš na ovo?  OdroN _ na _ puTu
13 dana prije

BAR NISU KO:PILAD…
Ko željana

Last edited 13 dana prije by Ko o čemu, ZOVKO UVIJEK O POŠTENJU
ANTE ZRNO
ANTE ZRNO
Šta ti kažeš na ovo?  Ko o čemu, ZOVKO UVIJEK O POŠTENJU
13 dana prije

Imas sviju kitu i ja ti dam svoju to te cini +2 idi.otu

Ko o čemu, ZOVKO UVJEK O POŠTENJU
Ko o čemu, ZOVKO UVJEK O POŠTENJU
Šta ti kažeš na ovo?  ANTE ZRNO
13 dana prije

HAHAHA HAHAHA DA SE NISI ZALJUBIO U KALAŠTURU…
PARLAMENTARCI TARABE, A TI JE VOLIŠ DUŠEVNO HAHAHAHAHA

MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
Šta ti kažeš na ovo?  Ko o čemu, ZOVKO UVJEK O POŠTENJU
13 dana prije

ZRNO materi ugrah PRNO. šta ti je ovo kita po kita. U čemu je problem, ne moreš da balansiraš ko somun, jel to… ne kontam.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  OdroN _ na _ puTu
13 dana prije

De malo smanji doživljaje i dobro vidi gdje živiš,jesi li u sendviću između Hrvatske i Srbije ili si u Americi.
Malo bi o tome trebao razmisliti prije nego što napišeš gluposti .

Anonimc
Anonimc
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
13 dana prije

ja i.nemate vi onu stvar d.niti se mozete boriti protiv bosnjaka viteski osim sto ste skloni pociniti genocid nad nevinima i jedni i drugi

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimc
13 dana prije

Zato vi imate onu stvar ,samo vam nešto onemoćala .
Uzp armija,dobrovoljačka ,uzdol,bugojno ,vitez ,doljani ,leotar genocid nad civilima u saradnji sa mudžahedinima.

sami
sami
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
13 dana prije

hehe idiote nacisticki

MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
13 dana prije

PA MI VEĆ MILENIJUM I PO ŽIVIMO I BRANIMO SUVERENITET I INTEGRITET BOSNE I BOŠNJANA IZMEĐU DVA GEO-POLITIČKA KRŠĆANSKA BLOKA… još dok rvačka i servija nisu bile ni na MAPI.. srbija i rvačka su nastale od BOSANSKOG TERITORIJA u 19.i 20.vijeku tokom POKRŠTAVANJA BALKANA.

ANTE ZRNO
ANTE ZRNO
Šta ti kažeš na ovo?  OdroN _ na _ puTu
13 dana prije

odron od supka -6

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
13 dana prije

Ljudi mi muslimani se moramo izmiriti sa komšijama hrvatima i srbima jer ćemo ga kako često kažem PODOKITI. Ja sam uvidio grešno ponašanje nas muslimana a i posebno svoje moram se otkriti da svi znate ja sam bio nekad ŠAĆIR SOROŠ ali alah mi prosvjetlio pamet i vratio me sa islamskog radikalizma na put mira i ljubavi još kad bi se to desilo sa bakirom a možda je već kasno jer među nama je već glad i izolacija pa kom pravo kom krivo

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
13 dana prije

Jeftino trolas care.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
13 dana prije

Takvi su ti muslimani spremni na sve i lagati i trolati do besvjesti.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
13 dana prije

Ma ne prduckaj nema vecih lazova od skutora.

MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
13 dana prije

Al TARBIT VEKOVIMA…..

MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
13 dana prije

JBo te PA OVAJ NEKI POPULARAN LIK ŠAĆIR… Čim se ovaj karavl:aški kaur POMUSLIMANIO zbog njeg …kažem ja da NIJE KRV VODA …AMAN BRE Proradila turska genetika u Srbčeta… AFERIM
..ako je šta ostalo, ako nije istruhlo, možda te i oderašimo…il ćemo sve bacit kokošima xaxaxacac xaxaxaxaa

Last edited 13 dana prije by MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
putnik83
putnik83
13 dana prije

Treba vodit pragmatičnu politiku.Strateški nastupat prema Bošnji.Doći će oni na red.Samo “sabura”.
Najvažniji strateški cilj neoliberalnog Zapada i SAD-a u Europi danas je “da se ne talasa” ne treba im nova kriza,nove intervencije,novi inflatorni novac za rat.
Što je nama Komšić?Što meni u Grudama znači hoće li taj notorni Željko Komšić bit reizabran ili neće? Ama baš ništa,osim što raspiruje moj nacionalizam.
Treba pristat izić na izbore (sačuvat županije i državna tijela vlasti),uz poruku Amerikancima:
“Evo,niste fer,nije po Ustavi i zakonu,nije po Daytonu,al u ime mira u kući i trenutnih geopolitičkih odnosa u svijet nećemo “talasat” – dugujete nam novi izborni zakon i “izvorni Dayton”.
Izborni zakon će bit promijenjen, oko tog nema rasprave,nigdje u svijetu jedan narod ne bira drugom narodu političke predstavnike.Čak ni Turci Kurdima u Turskoj.To ne može proć i ta anomalija “duha Daytona” bit će ispravljena de iure.
Nikakva apatija,mi smo u puno jačem geopolitičkom položaju u odnosu na bos.muslimane.

Phoenix
Phoenix
13 dana prije

Kosovo je inace Srce Srbije…. xaxaxaxa

MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
13 dana prije

.. AL U TURCU.

Thomson
Thomson
13 dana prije

Bojovnica izdajničke stranke HDZea.Nitko nije napravio vece zlo Hrvatima HB od njih fujjj Od Tudjmana do Plenkovića fuj

Last edited 13 dana prije by Thomson
Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Thomson
13 dana prije

Da citiram druga Mamica starijeg, ne brkaj ga sa Plinijem starijim, – “Ti si mucko….”
Kako adezej moze izdat? Oni samo gledaju svoja posla.

MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
13 dana prije

Blanka, jedan od rijetkih glasova razuma… na ovom USKOKU

ANTE ZRNO
ANTE ZRNO
Šta ti kažeš na ovo?  Thomson
13 dana prije

Nu Tomson, Mozda Tom Som, ili obicni kret-en

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  ANTE ZRNO
13 dana prije

On je Thommson a ti si Ante sero retardu.

Blanka
Blanka
13 dana prije

Evo, javila nam se i Zeljana 🙂 I ona svo vrijeme ukljucena u aktivnu eutanaziju Hrvata BiH.