Published On: Čet, sij 17th, 2013

NATO, OVAJ PUT, NIJE SMIRIVAO: Navijači izazvali pravi rat, više desetaka ozlijeđenih

U sukobima navijača Crvene zvezde i policije tijekom meča crveno-bijelih sa Galatasarajem u okolini Dvorane Pionir ozlijeđeno je najmanje 10 policajaca i više civila. Kako se saznaje u policiji, više navijača je dovedeno u policijsku stanicu.
Za sada su konstatirane dvije teže ozljede, kod jednog policajca (28) i jednog mladića (19), a u oba slučaja sumnja se na prijelome ekstremiteta. Ostali ozlijeđeni su odmah zbrinuti i konstatirane su im lakše ozljede.
Kako je rečeno za B92, Hitna pomoć je na mjesto događaja poslala tri ekipe, koje su osim u Hali Pionir, intervenirale i oko nje, ali i u policijskoj stanici u Bulevaru despota Stefana.
Do sukoba je došlo zbog velike gužve na ulazu u dvoranu, ispred koje je ostalo nekoliko stotina ljudi koji nisu imali karte za utakmicu. Kako piše “Telegraf”, prvo su se međusobno potukli navijači, a zatim je došlo do sukoba sa policijom na još nekoliko mjesta u okolnim ulicama. Inače, Crvena zvezda je izgubila utakmicu sa Galatasarajem rezultatom 74:91.

Policijski sindikat Srbije najoštrije osuđuje divljanje navijača koji su pred košarkašku utakmicu Crvene Zvezde i Galatasaraja u Dvorani Pionir ozlijedili prema dosadašnjim informacijama 20 policajaca, od čega je jedan vrlo teško ozlijeđen od udaraca kamenja po glavi, priopćeno je iz ovog sindikata.
“Dokle će policija trpiti divljanje takozvanih navijača i da se kućama vraćaju krvavih glava zbog nečije nesposobnosti. Policajce koji su osiguravali utakmicu napali su navijači koji nisu mogli ući u prepunu dvoranu, iako su neki od njih imali karte. Tko je i zašto tiskao više karata nego što ima mjesta u dvorani? Zbog toga ćemo insistirati i na krivičnoj odgovornosti rukovodstva Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Sa druge strane odgovorne su i neke starješine iz Policijske brigade, koja je osiguravala utakmicu. Oni su dozvolili da policajci kao glineni golubovi gledaju huligane dok odvaljuju kamenje sa žardinjera i gađaju ih desetak minuta. Netko napokon mora odgovarati za propuste i izlomljene i izubijane policajce”, kaže Veljko Mijailović, predsjednik Policijskog sindikata Srbije.
b92 l bljesak.info