Published On: Čet, sij 17th, 2013

UMJESTO DA GULI U ĆELOVINI: Lijanović tuži Avaz jer pljuje njegovu bespoštednu kriminalnu borbu

Jerko Ivanković Lijanović pokrenuti sudski proces protiv Dnevnog avaza, u cilju zaštite svog osobnog integriteta i zaštite integriteta institucija koje predstavlja, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva navodeći kako se protiv ministra provodi ”orkestrirana medijska hajka”.
-Posljednji navodi u spomenutoj dnevnoj novini objavljeni u današnjem izdanju (16.01.2013.godine) na strani br. 8, uistinu su odraz upravo tendenciozne medijske hajke koja za cilj ima pokušaj degradiranja i lažima omalovažavanja dopremijerove i ministrove bespoštedne borbe za boljitak poljoprivredne proizvodnje, poboljšanja uvjeta za proizvodnju i sistema koji tu oblast uređuje, te omalovažavanje jasnih i vidljivih rezultata koje taj angažman producira, navodi se iz Lijanovićeva Ureda. Kao prilog ovom priopćenju, dostavljen je Sporazum postignut 14.01.2013. godine između predstavnika poljoprivrednika i ministra, a koji na jasan način demantira laž iz naslova ”Lijanović dijeli 68 milijuna KM svojim udruženjima”. Kako stoji u spomenutom Sporazumu, a što je i prezentirano u ministrovom obraćanju javnosti nakon potpisa istog, jasno je navedeno kako se prijedlogom Programa za 2013. godinu ukidaju izdvajanja za udruženja, zadruge i saveze poljoprivrednika.
-Na ovaj način, mimo tendencioznog i lažnog naslova, ovo potvrđuje i činjenicu da ”tajnog sastajanja ministra i poljoprivrednika”, kako spominje novinar ove dnevne novine, uistinu nije bilo. U prilog ovome, da sastajanje nije bilo tajno, ide i činjenica da je ured ministra uredno najavio obraćanje javnosti nakon sastanka sa poljoprivrednicima, na osnovu čega su se predstavnici medija i odazvali ovom pozivu. Također, i Savez poljoprivrednih udruženja Federacije BiH je javnosti blagovremeno najavio ovaj susret, navodi se. Dodaje se kako su izjave pojedinaca prezentirane u spomenutom tekstu, također dio orkestrirane hajke protiv svega onog pozitivnog što radi ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i dopremijer FBiH, Jerko Ivanković Lijanović, a to su zaštita principa transparentnosti i sistemskog jačanja proizvodnje, a ne sive ekonomije i nelegalnog tržišta. Iz Ureda za odnose s javnošću Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ponavljaju kako su sva izdvajanja dostupna javnosti, odnosno poticaji za poljoprivrednike, te da navod kako nitko ne zna gdje je 25 milijuna KM, također predstavlja dio spomenute hajke protiv ministra i dopremijera Ivankovića Lijanovića.