Published On: Uto, pro 31st, 2019

Nastavlja se sapunica: U Njemačkoj je ipak sve bliže ograničenje od 130 km/h na autocestama!

Rasprava o ograničenju brzine na njemačkim autocestama nikako da napusti javni prostor u toj državi. Prvo su brzinu htjeli regulirati policajci, pa stranka Zeleni, koja nije dio vladajuće koalicije, a sad su se javili Socijaldemokrati (SPD), koji u koaliciji s Demokršćanima (CDU/CSU) drže sve poluge državne vlasti. Oni žele uvesti ograničenje na njemačkim autocestama na onim dijelovima na kojima ih sad nema. Brzina bi bila ograničena na 130 km/h, prenosi Revija HAK.

U SPD-u kažu da je ograničenje dobro zbog zaštite klime, sigurnosti, a štiti i živce umjerenijih vozača, koji neće morati panično pogledavati retrovizore približava li im se iza leđa neki bolid koji juri 300 km/h. CDU/CSU zasad misli da korekcije nisu potrebne i da je dovoljno da sve ostane kako je bilo. Na trećini mreže sad su ograničenja od 130 km/h, a na dvije trećine nema ograničenja.

Udruga osiguravatelja, pak, tvrdi da je potrebno provesti praktičan test kako bi se utvrdilo kako bi ograničenja brzine djelovala na sigurnost prometa.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare