Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Nastavlja se sapunica: U Njemačkoj je ipak sve bliže ograničenje od 130 km/h na autocestama!

Must Read

Rasprava o ograničenju brzine na njemačkim autocestama nikako da napusti javni prostor u toj državi. Prvo su brzinu htjeli regulirati policajci, pa stranka Zeleni, koja nije dio vladajuće koalicije, a sad su se javili Socijaldemokrati (SPD), koji u koaliciji s Demokršćanima (CDU/CSU) drže sve poluge državne vlasti. Oni žele uvesti ograničenje na njemačkim autocestama na onim dijelovima na kojima ih sad nema. Brzina bi bila ograničena na 130 km/h, prenosi Revija HAK.

U SPD-u kažu da je ograničenje dobro zbog zaštite klime, sigurnosti, a štiti i živce umjerenijih vozača, koji neće morati panično pogledavati retrovizore približava li im se iza leđa neki bolid koji juri 300 km/h. CDU/CSU zasad misli da korekcije nisu potrebne i da je dovoljno da sve ostane kako je bilo. Na trećini mreže sad su ograničenja od 130 km/h, a na dvije trećine nema ograničenja.

Udruga osiguravatelja, pak, tvrdi da je potrebno provesti praktičan test kako bi se utvrdilo kako bi ograničenja brzine djelovala na sigurnost prometa.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -