Četvrtak, 18 srpnja, 2024

NAJLAKŠE PO KOLINDI: Zašto Tunjo i Cerić ne udare na bošnjačke intelektualce koji još jače osuđuju radikalnu islamizaciju bošnjačkog društva?

Must Read

Nije mali broj bošnjačkih intelektualaca koji javno govore  o štetnosti preliberalnog viznog režima za “arapske turiste” i načina na koji oni naseljavaju BIH. Uporno se ta arabofobija pripisuje nekima drugima, i napada se neke treće dok mnoštvo samih stanovnika Sarajeva ne gleda blagonaklono na ubrzano mijenjanje etničke slike glavnog grada.
Sociolozi upozoravaju, da bi ubrazno naseljavanje Arapa u BiH moglo potpuno izmjeniti političke odnose u BIH, ojačati stranke krajnje desnice, i ubrzati procese federalizacije zemlje koje neki smatraju štetnima.
U javnom diskursu fobija od islamizacije pripisuje se Hrvatima i Srbima, koji javno još i ne govore o tome kako bi na razini BIH trebalo izmjeniti zakone koji omogućuju lagano useljevanje građanima arapskih zemalja, no mnogi sekularni Bošnjak identičnog je stava.
Jučer je predsjednik Naše stranke Pedja Kojović kazao da novac, koji donose Kuvajćani, nikako ne može biti olakšavajući faktor i pogodnost tijekom useljavanja.
Na ulicama Sarajeva, na naš upit malo koji građanin je htio govoriti o ovome, no jasno je da mnogim Sarajlijama, arabizacija ovog dijela BIH nije uopće drag proces.
Bošnjaci su kao i svaki drugi narod, heterogen naroda, postoje oni sekularniji okrenuti ka Europi i oni bliži istoku. Logično je da i među samim njima postoje skeptici prema novim stavnovnicima BIH.
Zašto i njih Tunjo onda ne optuži za agresiju na BIH? I hoće li Kolindi biti oduzeta “ugledna” nagrada Isa beg Isaković, koju joj je netko podvalio? Radi se naime o čovjeku koji je bio preteča ISIL-a u našoj zemlji. Više je taj “graditelj” Sarajeva prinio odsječenih cafirskih glava otomanskom okupatoru, nego što je cijela postrojba El Muždahid s njima odigrala utakmica. U Narodnooslobodilačkom antifašističkom ratu.
Šteta što Dežulović o tome neće da piše. Pošto bi on kao ekspert za nogomet, i zločine, mogao od tog uraditi strašnu satiru. Ne bi da će mu glava past…
poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -