Published On: Sat, Jun 1st, 2013

Nagrađeni najbolji stripovi u BiH

Na sinoć otvorenoj 6. izložbi BH. strip autora i autorica, u Sarajevskom Ratnom Teatru, dodijeljene su nagrade pobjednicima natječaja za najbolji strip na temu “Parodija”.

Na natječaj za prijem radova za ovogodišnju, šestu po redu izložbu BH. strip autora i autorica, okosnicu STRIPITI festivala, pristiglo je preko stotinu radova od 27 autora i autorica iz cijele Bosne i Hercegovine.

Nagradu za najbolji strip na temu “Parodija” osvojio je Saša Džino (Sarajevo).

Drugo mjesto pripalo je Elli Gall i Kostji Ribnik (Sarajevo) a treće Nini Međedović, Maji Međedović i Irini Bošnjak.

Nagrade u stripovima za ove talentirane mlade autore osigurale su gošće Stripiti festivala Martina Peters i Sonja Gašperov te izdavačka kuća Rosencrantz iz Novog Sada.

Izložba stripova u Sarajevskom Ratnom Teatru ostaje otvorena do 6. lipnja.

Zadnji dan festivala svi ljubitelji stripa će se, u prostorijama art kina Kriterion, od 18 sati moći upoznati sa Sonjom Gašperov, poznatom autoricom stripova iz Splita. Ona će predstaviti svoje stripove ‘Vučine’ koje će svi zainteresirani moći kupiti i dobiti autogram i crtež. U Kriterionu će se moći kupiti i stripovi bh. autora i autorica.

Na kraju dana, od 22 sata, također u art kinu Kriterionu, bit će održan Stripiti party uz Audio InFunktion. Svi koji se vole dobro zabaviti mogu doći besplatno i obući neke stripom inspirirane kostime, te osvojiti vrijedne nagrade za svoj stil.