Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Na provjeri organizacije koje se bave tumačenjem religija

Must Read

Ministarstvo pravde Federacije Bosne i Hercegovine, prema saznanjima “Avaza”, već izvjesno vrijeme revidira popis svih udruženja građana i fondacija koji se bave tumačenjem ne samo islama nego svih religija zastupljenih u BiH, a registrirani su u FBiH.

U Uredu ministra Zorana Mikulića (SDP) nisu mogli komentirati što su razlozi revizije, samo je rečeno da će službenu informaciju o svemu imati tek u ponedjeljak, 2. rujna. Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo, podsjetimo, 29. kolovoza pismenim putem zatražio je od ministra Mikulića da provjeri registracije udruženja i fondacija u FBiH, ali smo onih koji se bave tumačenjem Kur’ana.

Kebo je od ministra zatražio da utvrdi je li njihovo djelovanje u skladu sa sadržajem registracije, odnosno s državnim Zakonom o slobodi vjere, jer kako je napisao Kebo, to pitanje utječe na usložnjavanje političko-sigurnosne situacije u FBiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -